Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Mining Bitcoin (BTC) miners voegen binnen 46 seconden 4 nieuwe blocks toe aan...

Bitcoin (BTC) miners voegen binnen 46 seconden 4 nieuwe blocks toe aan blockchain

Doorgaans wordt er gemiddeld om de 10 minuten door de miners een nieuw bitcoin (BTC) block ontdekt. De tijd om een nieuw block te ontdekken hangt onder andere af van de moeilijkheidsgraad van het netwerk. Onlangs ontdekten bitcoin miners plotseling 16 blocks in 63 minuten tijd. Hier zou normaal gesproken 160 minuten over gedaan zijn. 4 blocks werden zelfs binnen 46 seconden ontdekt.

De reden dat dit gebeurde is mogelijk dat de moeilijkheidsgraad op dat moment gewoon erg laag was. Daarnaast zou het ook gewoon pure toeval kunnen zijn dat de blocktijden zo dichtbij elkaar zaten. Étienne Larrivée was de eerste die dit fenomeen opmerkte. Larrivée is een Bitcoin ontwikkelaar voor Satoshi Portal, een Canadees Bitcoin financieel dienstverleningsbedrijf. Larrivée zei dat hoewel het heel gek lijkt, het waarschijnlijk gewoon komt door de block time variability, ofwel de variantie in de blocktijden.

- Advertentie -

Dit gebeurde allemaal terwijl er een zes-maanden high was in het aantal onbevestigde transacties in Bitcoin’s mempool. Als er een transactie wordt gedaan zal dit naar de mempool gestuurd worden waar de transactie zal blijven staan voor een korte tijd tot deze is goedgekeurd door andere nodes in het netwerk. Als de transactie is goedgekeurd zal deze in een nieuwe block worden gestopt en worden toegevoegd op de Bitcoin blockchain.

Bitcoin’s mempool steeg naar bijna 78 miljoen bytes aan onbevestigde transacties op donderdag. Dat dit getal steeg is vreemd aangezien de miners zoveel blocks in zo’n korte tijd aan de blockchain toevoegden. Met de halving die er snel aankomt kan het ontdekken van al die blocks betekenen dat er een stijging in de moeilijkheidsgraad aan zit te komen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.149,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.211,61 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.213,27 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.249,04 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...