Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2021 15:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 15:51

Bitcoin (BTC) miners zagen recordomzet in maart, moeilijkheidsgraad stijgt naar ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners zagen recordomzet in maart, moeilijkheidsgraad stijgt naar ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) miners haalden maar liefst $1,5 miljard aan omzet binnen in maart, een nieuw record volgens Arcane Research, een Noors analysebedrijf.

“Weinig mensen hadden de omvang van deze bull-run in september 2020 verwacht. Destijds bedroegen de maandelijkse inkomsten uit mining $329 miljoen. Sindsdien zijn de inkomsten met 373% gestegen.”

Aldus het rapport van Arcane Research. Bitcoin-miners verdienen BTC wanneer ze nieuwe blocks van transacties toevoegen aan de blockchain. Ook verdienen ze aan transactiekosten op het netwerk.

In gerelateerd nieuws is vandaag de zogeheten difficulty rate, of moeilijkheidsgraad, van bitcoin naar een nieuwe all-time high (ATH) geschoten. Miners concurreren met elkaar om transacties te verifiëren en blocks te verwerken, dat gebeurt ongeveer elke 10 minuten.

Deze moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat deze 10 minuten wordt aangehouden en wordt automatisch elke 2.016 blocks aangepast, dat is ongeveer elke twee weken. Als de concurrentie onder miners hoog is, dan stijgt ook de moeilijkheidsgraad, en vice versa.

BTC.com meldt dat de moeilijkheidsgraad op 2 april met bijna 6% is gestegen van 21,8 biljoen naar een ATH van 23,1 biljoen. Ook de zogenaamde hash rate, of rekenkracht van het bitcoin-netwerk, heeft weer zijn ATH aangetikt rond 166 exahashes per seconde (EH/s) volgens gegevens van blockchain.com.

Deze stijging komt doordat de afgelopen tijd weer een heleboel mining-computers aan zijn gezet, deze apparaten stonden op backorder maar werden recent pas geleverd. De verwachting is dat de komende tijd meer apparaten geleverd zullen worden, die wellicht de cijfers verder omhoog zullen brengen.

Onlangs zei de burgemeester van Miami dat hij meer bitcoin-mining naar de Verenigde Staten wil brengen. Volgens hem komt een groot deel namelijk uit “vieze energiebronnen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie