Timo Bult Timo Bult
29/03/2021 13:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2021 13:28

‘Meer bitcoin (BTC) mining in de VS nodig,’ vindt de burgermeester van Miami om deze redenen

icon-mining
Mining
'Meer bitcoin (BTC) mining in de VS nodig,' vindt de burgermeester van Miami om deze redenen

Er is vaak kritiek op bitcoin (BTC) mining. Het zou namelijk slecht voor het klimaat zijn en dat is natuurlijk vandaag de dag een groot onderwerp in de wereld. De burgermeester van de Amerikaanse stad Miami, Francis Suarez, vindt dat de Verenigde Staten een belangrijke rol kunnen spelen om onder andere het imago van bitcoin mining te verbeteren.

In een interview met Laura Shin, een journaliste, stelt de burgermeester dat 90% van alle bitcoin mining buiten de VS plaatsvindt. En een groot deel van de miners in andere landen zouden gebruik maken van “vieze energiebronnen.” En aangezien bitcoin miners naar schatting meer energie gebruiken dan Tsjechië kan je je voorstellen dat de impact op het klimaat significant is.

Suarez vindt dat meer mining in de VS plaats moet vinden aangezien er veel groene energiebronnen in het land zijn, waaronder kernenergie. Dit zou niet alleen ten goede komen aan het imago van Bitcoin, maar ook de crypto community in het land en de nationale veiligheid. Daarnaast verwacht Suarez dat technologie er uiteindelijk voor zal zorgen dat Bitcoin efficiënter wordt:

“Ik denk ook dat je in de toekomst zonne-energie en andere soorten schone technologie zult zien, waterstof als een technologie die mining voortstuwt, en dat je mining in verschillende vormen zult zien plaatsvinden. Er zullen grotere hash-blokken zijn […] Dus ik denk dat technologie het efficiënter en goedkoper zal maken met dus minder stroomverbruik,”

De burgermeester van Miami staat erom bekend een voorstander te zijn van Bitcoin. In december liet hij al weten open te staan om bitcoin onderdeel te maken van de schatkist van de stad. Daarnaast probeert hij van Miami een crypto-vriendelijke stad te maken om meer crypto-bedrijven aan te trekken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie