Timo Bult Timo Bult
29/07/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 09:55

Bitcoin (BTC) mining bedrijf zet groter in op Kazachstan, bestelt duizenden nieuwe miners

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining bedrijf zet groter in op Kazachstan, bestelt duizenden nieuwe miners

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met China dat hard optreedt tegen bitcoin (BTC) miners, zijn Chinese miners op zoek naar andere landen waar zij hun operaties kunnen voortzetten. Kazachstan blijkt een aantrekkelijke optie te zijn. Het bitcoin mining-bedrijf BIT Mining was al sinds kort aanwezig in Kazachstan, maar breidt zijn operatie in dat land nu uit met nog eens 2.500 nieuwe BTC miners.

China treedt sinds dit jaar hard op tegen miners. Zij zouden namelijk teveel energie verbruiken voor het minen van bitcoins. In strijd tegen onder andere de uitstoot van broeikasgassen heeft de Chinese overheid daarom besloten dat miners niet langer actief mogen zijn in het land. Hierdoor zagen we de afgelopen maanden een enorme afname in rekenkracht.

BIT Mining, dat in het Chinese Shenzhen gevestigd is, besloot daarom om zijn operaties in andere landeren uit te breiden. Een van de bestemmingen is Kazachstan. Dat land heeft net als China relatief goedkope stroom. Daarnaast zou de overheid aldaar banken toestaan om crypto-transacties te verwerken, wat het land nog aantrekkelijker maakt voor mining.

Het bedrijf had al 3.819 miners actief in Kazachstan en daar komen binnenkort nog eens 4.033 miners bij. Gisteren maakte het bedrijf ook nog eens bekend dat het een deal van $6,6 miljoen heeft gesloten voor 2.500 nieuwe bitcoin miners die ook Kazachstan als bestemming hebben.

Naast Kazachstan zijn ook de Verenigde Staten een populaire bestemming voor miners. Ook daar is in sommige staten energie vrij goedkoop en is de infrastructuur goed op orde. Onlangs nog maakte het Canadese Hive Blockchain Technologies bekend dat het 3.000 nieuwe miners heeft aangeschaft, welke actief zullen zijn in de VS.

Ondertussen ziet de hash rate lichte tekenen van herstel. Na de enorme daling als gevolg van het mining verbod in China, stijgt de rekenkracht van het netwerk nu weer lichtjes. Op het moment van schrijven bedraagt de hash rate 103 miljoen terahashes per seconde (TH/s). Begin juli was dit nog 87 miljoen TH/s.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie