Shane Kuijpers
13/07/2021 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2021 11:16

Groen bitcoin (BTC) mining bedrijf voegt zich bij Amerikaanse mining pool, koopt 3.000 miners

icon-mining
Mining
Groen bitcoin (BTC) mining bedrijf voegt zich bij Amerikaanse mining pool, koopt 3.000 miners

Bitcoin (BTC) mining gebeurt in steeds grotere mate in Noord-Amerika en er zijn genoeg bedrijven die daar op inspelen. Zo ook het Canadese Hive Blockhain Technologies. Hive staat bekend om het gebruiken en promoten van groene energie. Alle crypto mining activiteiten van Hive worden voorzien van volledig duurzame energie.

China heeft in recente maanden hard opgetreden tegen bitcoin mining, waardoor het nu in vrijwel heel het land verboden is. Dit heeft ervoor gezorgd dat miners China massaal verlieten en hun activiteiten elders voort hebben gezet, onder andere in Kazachstan en de Noord-Amerika. Hive haakte hierop in en heeft ruim 3000 mining rigs aangeschaft.

De mining rigs zijn aangeschaft bij Foundry Digital LLC en in de Foundry USA Pool zullen ze ook actief zijn, samen met bedrijven als Bitfarms en Blockcap.

De verschuiving naar de Verenigde Staten en Canada en het toetreden van pools in Noord-Amerika dragen bij aan het doel van Hive om transparant en verantwoordelijk te zijn ten opzichte van alle partners van het bedrijf. Bij Foundry is men te spreken over de samenwerking. CEO Mike Coyler had het volgende te zeggen:

“We zijn verheugd om Hive als partner te hebben voor de Foundry USA Pool, terwijl we onze rol blijven spelen in het beveiligen van het wereldwijde bitcoin mining netwerk.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verbeterde hashrate

Het toevoegen van de nieuwe rigs betekent dat de totale hash power van Hive met 46% zal gaan stijgen. Uitgedrukt in cijfers houdt dit in dat er een hashrate van 264 petahash per seconde (PH/s) bij komt. Het totaal komt daarmee dan op 830 PH/s te liggen. Met de huidige situatie en met de bitcoin koers zoals hij nu is, zal de nieuwe mining set up van Hive het bedrijf dagelijks zo’n $80.000 extra opleveren.

Vorige maand werd al bekend dat Hive een Nasdaq notering zou krijgen, waardoor aandelen van het groene bitcoin gerelateerde bedrijf vanaf toen op die beurs te verhandelen zijn.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie