Bitcoin (BTC) mining hashrate ziet flinke dip, wat is de oorzaak?

De bitcoin (BTC) mining hashrate is sinds 19 oktober behoorlijk gedaald. Dit is een indicatie dat miners het netwerk verlaten, maar waarom? Voor een antwoord moeten we wellicht naar het weer in China kijken.

- Advertentie -

De hashrate is de totale rekenkracht die bitcoin miners wereldwijd genereren. Miners voeren complexe rekensommen uit en de miner die als eerste het juiste antwoord vindt, ontvangt 6,25 BTC als beloning.

Nu is op Blockchain.com te zien dat de hashrate van 146,5 miljoen terahash per seconde (TH/s) is afgenomen tot 132,9 miljoen TH/s. De voornamelijkste reden voor deze afname ligt waarschijnlijk in China.

China is het thuis voor heel veel miners. De elektriciteit is er namelijk zeer goedkoop, wat mede het gevolg is van de vele rivieren en bergen. Hierdoor zijn er veel waterkrachtcentrales te vinden met goedkope stroom. Gedurende het regenseizoen is er meer regen en dus meer stroom. Het gevolg is nog goedkopere stroom!

Nu is het regenseizoen echter ten einde gekomen en dus wordt de stroom weer duurder. Veel miners verhuizen nu dan ook vanuit de provincie Sichuan naar plekken als Xinjian en Mongolië. De verwachting is dat de hashrate nog verder terug kan gaan zakken, echter is dit geen reden tot paniek.

“Alle ogen gericht op de hashrate. Voor veel mining farms in Sichuan eindigde het hydroseizoen 丰水 期 op 25 oktober. Veel miners zullen verhuizen naar Xinjiang, Binnen-Mongolië of het buitenland.”

- Advertentie -

Zo komen deze miners binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk weer online. Echter zal de moeilijkheidsgraad, of difficulty, ervoor zorgen dat het Bitcoin-netwerk veilig blijft ondanks de daling van de hashrate.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.781,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.812,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.870,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.884,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.064,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

0
Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...