Timo Bult Timo Bult
10/10/2021 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2021 14:11

Bitcoin (BTC) ’thuis miners’ in China op de hielen gezeten, 21% vindt plaats in overheidsgebouwen

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) 'thuis miners' in China op de hielen gezeten, 21% vindt plaats in overheidsgebouwen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dat China crypto mining verboden heeft is voor veel Chinese bedrijven een tegenslag. Grote bitcoin (BTC) mining-operaties moesten de deuren sluiten en verhuizen naar het buitenland. Ook de grote mining hardware fabrikant Bitmain maakte vandaag bekend niet langer aan Chinezen te zullen leveren. Dat wil echter nog niet zeggen dat Chinezen helemaal niet meer minen, sommigen doen het namelijk alsnog stiekem.

Waar de mining-operaties in China voorheen voornamelijk op grote schaal plaatsvonden, zijn het nu weer de kleinere miners die in aantallen groeien. Grote miners gebruiken zogenoemde ASIC-miners, enorm efficiënte miners. Deze zijn echter vrij duur en voor kleinere miners lastig aan te schaffen. Een andere manier om te minen is met een videokaart (GPU)

Uit een rapport van The Block blijkt dat het aantal GPU-miners in China aan het toenemen is. Het op deze manier minen kan vrij anoniem gebeuren, een videokaart aanschaffen kan immers iedereen. Toch is de Chinese overheid deze “thuis miners” op het spoor gekomen. Dit doet de overheid door naar energieverbruik en mining pool verkeer te kijken.

De Chinese provinsie Jiangsu kwam zodoende 4.500 verdachte IP-adressen op het spoor. Deze adressen verbruikten samen 260.000 kilowattuur aan stroom. En doordat zij via een mining pool aan het minen waren, kon de overheid hun IP-adres linken met het verdachte verbruik. Autoriteiten zouden zelfs mensen opbellen om verdachte thuis miners te ondervragen en inspecteurs langssturen. Kortom, de Chinese overheid lijkt het verbod op mining zeer serieus te nemen.

Opvallend genoeg bleek dat 21% van de ontdekte IP-adressen van overheidsgebouwen waren. Dit zijn gebouwen als scholen, overheidsbedrijven en andere overheidskantoren.

Of deze thuis miners het lang vol zullen houden is nog maar de vraag gezien de moeite die de overheid doet. China verbood onlangs naast crypto mining ook crypto transacties. Grote exchange als Huobi moeten daarom hun deuren sluiten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie