Erik Juffermans Erik Juffermans
20/12/2023 06:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 18:16

Bitcoin gigant breidt onderneming uit, investeert $180 miljoen

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
Bitcoin gigant breidt onderneming uit, investeert $180 miljoen

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Marathon Digital, een grote speler in de bitcoin (BTC) mining sector, gaat flink opschalen. Het bedrijf neemt voor $179 miljoen twee bitcoin mining locaties over van Generate Capital. Met de investering zal Marathon binnen twee jaar zijn bitcoin mining hash rate gaan verdubbelen. Dit maakte Marathon op dinsdag bekend.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer crypto mining capaciteiten

De twee locaties zijn gelegen in de Amerikaanse staten Texas en Nebraska, en zijn samen goed voor 390 megawatt aan capaciteit. Momenteel is de totale capaciteit van Marathon 584 megawatt, en 97 procent van de huidige capaciteit wordt momenteel geleverd door overeenkomsten met derde partijen.

Met de investering zal Marathon ook meer zelfvoorzienend worden. Zodra begin volgend jaar de overname van de twee locaties gefinaliseerd zal worden, zal Marathon 45 procent van zijn capaciteit zelf bezitten en opereren.

Ook financieel is de overname een flinke vooruitgang. Naar eigen zeggen zal de investering de kostprijs per geminede bitcoin met 30 procent verlagen. Volgens CEO Fred Thiel is de overname deel van een plan om de bitcoin mining portfolio te diversifiëren.

“Door het overnemen van de Generate locaties in Granbury, Texas en Kearney, Nebraska hebben we de mogelijkheid om bitcoin productiekosten op deze locaties te verminderen, te kapitaliseren op energie hedging mogelijkheden en om onze operationele capaciteiten op te schalen.”

Advertentie

Marathon bereidt zich voor op bitcoin halving

Aldus Thiel. Het moment van de overname is ook geen toeval. Zoals bekend staat binnen enkele maanden de Bitcoin halving op de planning. In april zullen de mining rewards voor miners worden gehalveerd, en Marathon lijkt zich momenteel te positioneren voor deze langverwachte gebeurtenis.

Volgens Salman Khan, de CFO van Marathon, is het bedrijf in aanloop naar de halving diens cash en bitcoin allocaties op de balans aan het verhogen. Ook worden er in aanloop naar de halving schulden afgelost.

De zaken gaan goed voor Marathon Digital. Dit jaar steeg de opbrengst van het bedrijf met 670 procent. Ook werd er in het derde kwartaal een winst geboekt van $64,1 miljoen. Met de opschaling van de mining capaciteiten lijkt Marathon zijn positie in de bitcoin mining industrie enkel te verstevigen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie