Bitcoin-miner Riot verdiende geld door te stoppen tijdens hittegolf

icon-mining
Mining
Bitcoin-miner Riot verdiende geld door te stoppen tijdens hittegolf

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Niet alleen Nederland en België kampten de afgelopen tijd met enorme temperaturen, Texas had hetzelfde probleem. Het was zelfs zo’n probleem dat de Amerikaanse overheid aan cryptocurrency-miners heeft gevraagd om tijdelijk te stoppen met mining. Riot Blockchain heeft hier geen geld op verloren, maar er flink op verdiend.

Compensatie voor uitzetten bitcoin mining-ASIC’s

Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. De federale overheid van Texas heeft Riot 9,5 miljoen dollar gegeven als compensatie voor het uitzetten van een deel van de miners. Dit bedrag wordt ingehouden op het bedrag dat het heeft uitgegeven aan elektriciteit. Toch is de compensatie fors meer dan wat het zou hebben uitgegeven aan elektriciteit. Bij een gemiddelde bitcoin prijs in juli van 21.634 Amerikaanse dollar had dit ongeveer 439 bitcoins kunnen zijn.

Netto is Riot financieel beter af. Bron: Riot Blockchain.

 

Hoeveel de hashrate is gedaald is niet bekend, en ook weten we niet hoeveel miners van Riot er offline zijn gegaan. In ieder geval weten we dat de hashrate in juli ongeveer 28% lager was in juli 2021. Daardoor heeft het 318 BTC geproduceerd, in plaats van 443 BTC. In totaal had het op 31 juli 6.696 bitcoins, die het allemaal zelf heeft geproduceerd.

De totale hashrate van Riot is op dit moment zo’n 4,2 exahash per seconde (EH/s), wat ongeveer 2% van de hashrate van het hele netwerk is. Op dit moment heeft het zo’n 40.311 ASIC-miners aan staan. Een ander deel wordt op dit moment verplaatst van een locatie van een hostingbedrijf naar de in-house Whinstone-locatie.

Energietekort in Texas

Het lijkt erop dat het uitzetten van de miners alleen gold voor afgelopen maand. Het uitzetten had te maken met de enorme warmte in Texas, maar ook met de druk die Riot op het elektriciteitsnet legt. Door de hittegolf zullen veel huishoudens en bedrijven airconditioners hard aan hebben staan, wat extra druk op het elektriciteitsnet legt.

Volgens Bloomberg hebben bijna alle grote miners een pauze ingelast. Core Scientific heeft zelfs 100% van zijn voorzieningen uitgeschakeld. Lee Bratcher, voorzitter van de Texas Blockchain Council vertelde de zakenkrant dat Texas meer dan 1.000 megawatt levert aan bitcoin-miners. Dat is meer dan 1% van de totale capaciteit van het elektriciteitsnetwerk, wat nu kan worden gebruikt door huishoudens en bedrijven.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Mining nieuws

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie