Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:13

Bitcoin miners bereiken met nieuw record een belangrijke mijlpaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Individu verslaat Bitcoin reuzen en wint gigantische jackpot

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Ondanks de huidige waarde van bitcoin (BTC), die nog steeds minder dan de helft bedraagt van de piekwaarde in 2021, zorgen de dalende elektriciteitskosten ervoor dat miners hun operaties hervatten of zelfs uitbreiden. Woensdag bereikte de mining difficulty een recordhoogte. 

‘Bitcoin halving ook zeer positief voor aandeelhouders’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stijging Bitcoin mining difficulty te danken aan 3 factoren

De mining difficulty is een indicator van de rekenkracht die nodig is om bitcoin te verdienen. Een hoge waarde is over het algemeen een goed teken van een gezond netwerk. Drie factoren lijken bij te dragen aan de toenemende mining difficulty.

Waar de elektriciteitskosten een jaar geleden nog de pan uit rezen, zijn ze inmiddels weer gedaald. Daarnaast is de verhoging deels te danken aan steeds efficiëntere computers die de markt betreden en is de bitcoin prijs een stuk aantrekkelijker dan een half jaar geleden.

Bitcoin mining difficulty (BTC.com)
Advertentie

Mining difficulty passeert de 50 biljoen

Volgens data van BTC.com is te zien dat de mining difficulty fors daalde gedurende de piek van de markt in 2021. In de twee jaren erna zien we een redelijk constante groei, tot de laatste maanden waarin nog sterker toenam. De waarde steeg in de afgelopen weken met 3,4%, na een eerdere stijging van 3,22%.

Op twee lichte dalingen na blijft de moeilijkheidsgraad stijgen, wat wijst op een sterke en gezonde groei van de mining sector. De mining difficulty staat op het moment van schrijven op 51,23 biljoen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het netwerk dat een waarde van 50 biljoen wordt overschreden.

Een half jaar geleden moesten verschillende toonaangevende mining bedrijven sluiten of moesten ze grote delen van hun inboedel verkopen. Een van die bedrijven was Core Scientific Inc. Ze waren geforceerd om meer dan 27.000 miners te verkopen die als onderpand golden voor een lening. 

Bitcoin mining bedrijven optimaliseren hun operaties met nieuwe apparatuur en verbeterde koelsystemen in afwachting van de ‘halving‘ in april 2024. Deze codering wijziging zal de Bitcoin beloningen, hun belangrijkste inkomstenbron, halveren.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie