Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Bitcoin-miners kunnen binnenkort voor immense prijsdaling zorgen’ – Glassnode

Met de krach op ‘Black Thursday’, de pandemie en halving heeft de crypto-markt een groot nieuw aantal investeerders mogen verwelkomen. Door de komst van de nieuwe traders lijkt het erop dat wij hier in de toekomst de vruchten van kunnen plukken. Echter lijkt het erop dat we de daadwerkelijke impact van de halving nog moeten meemaken.

Volgens een recent rapport van Glassnode is de stroming van BTC van miners naar exchanges aanzienlijk gedaald na de halving van de block-rewards. Nu de inkomsten met 50% zijn gedaald, was de verwachting dat ook de stroming van BTC naar exchanges eenzelfde patroon zou zien. In plaats daarvan is de verkoop van BTC door miners gedaald met 65% wat erop lijkt dat ze de Bitcoin houden en pas verkopen wanneer de koers hoger ligt.

- Advertentie -

Het lijkt er dus op dat de miners aan het wachten zijn op een geschikt moment, wat door Glassnode bevestigd wordt. Ondanks dat de miners wachten op een prijsstijging en dat normaal een bullish sentiment is, lijkt het er op dit moment anders op. Miners moeten namelijk de kosten dekken die zij maken voor het minen van BTC, waardoor er gespeculeerd wordt dat bij de volgende piek, miners massaal hun winsten zullen verkopen.

Een onderzoek van Arcane suggereert juist het tegendeel. Miners zouden namelijk al veel meer verkocht hebben dan alleen hun winsten, namelijk ook hun voorraad om zo kosten te minimaliseren. Het Noorse bedrijf dat analyses maakt over crypto houdt het verschil tussen wat miners genereren en hoeveel ze naar de exchange sturen bij. Scores boven de 100% betekenen dat er meer dan winsten verkocht worden, wat betekent dat de voorraad ook verkocht wordt.

Ondanks dat de rewards verlaagd zijn van 12,5 BTC naar 6,25 BTC, vinden de miners verschillende manieren om de kosten te besparen en inkomsten te behouden en zien wij totaal verschillende observaties die beide nog niet hebben geleid tot een verandering in de waarde van BTC. Ongeacht beide observaties is er een ding duidelijk, en dat is dat miners hun BTC zullen moeten verkopen om hun kosten te dekken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.455,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.455,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...