Rico Engelbarts
10/06/2020 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2020 06:19

‘Bitcoin-miners kunnen binnenkort voor immense prijsdaling zorgen’ – Glassnode

Met de krach op ‘Black Thursday’, de pandemie en halving heeft de crypto-markt een groot nieuw aantal investeerders mogen verwelkomen. Door de komst van de nieuwe traders lijkt het erop dat wij hier in de toekomst de vruchten van kunnen plukken. Echter lijkt het erop dat we de daadwerkelijke impact van de halving nog moeten meemaken.
Volgens een recent rapport van Glassnode is de stroming van BTC van miners naar exchanges aanzienlijk gedaald na de halving van de block-rewards. Nu de inkomsten met 50% zijn gedaald, was de verwachting dat ook de stroming van BTC naar exchanges eenzelfde patroon zou zien. In plaats daarvan is de verkoop van BTC door miners gedaald met 65% wat erop lijkt dat ze de Bitcoin houden en pas verkopen wanneer de koers hoger ligt.
Het lijkt er dus op dat de miners aan het wachten zijn op een geschikt moment, wat door Glassnode bevestigd wordt. Ondanks dat de miners wachten op een prijsstijging en dat normaal een bullish sentiment is, lijkt het er op dit moment anders op. Miners moeten namelijk de kosten dekken die zij maken voor het minen van BTC, waardoor er gespeculeerd wordt dat bij de volgende piek, miners massaal hun winsten zullen verkopen.
Een onderzoek van Arcane suggereert juist het tegendeel. Miners zouden namelijk al veel meer verkocht hebben dan alleen hun winsten, namelijk ook hun voorraad om zo kosten te minimaliseren. Het Noorse bedrijf dat analyses maakt over crypto houdt het verschil tussen wat miners genereren en hoeveel ze naar de exchange sturen bij. Scores boven de 100% betekenen dat er meer dan winsten verkocht worden, wat betekent dat de voorraad ook verkocht wordt.


Ondanks dat de rewards verlaagd zijn van 12,5 BTC naar 6,25 BTC, vinden de miners verschillende manieren om de kosten te besparen en inkomsten te behouden en zien wij totaal verschillende observaties die beide nog niet hebben geleid tot een verandering in de waarde van BTC. Ongeacht beide observaties is er een ding duidelijk, en dat is dat miners hun BTC zullen moeten verkopen om hun kosten te dekken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie