Timo Bult Timo Bult
04/04/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2021 11:01

Bitcoin miners sparen hun BTC weer op, is dat een goed teken voor de bitcoin prijs?

Nieuws
Bitcoin miners sparen hun BTC weer op, is dat een goed teken voor de bitcoin prijs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) miners spelen een belangrijke rol binnen het Bitcoin netwerk. Zij zijn degenen die transacties versleutelen en hiervoor bitcoins als beloning ontvangen. Uit gegevens van Glassnode, een blockchain analysebedrijf, blijkt nu dat miners weer bitcoin aan het opsparen zijn.

Bitcoin mining is de energie-intensieve taak die moet worden uitgevoerd om transactiedata te versleutelen en zodoende bitcoins te minen en het netwerk te beveiligen. Hoe meer zij van hun bitcoins verkopen, hoe hoger de verkoopdruk op de markt. Hierdoor is het aannemelijker dat de bitcoin prijs zakt.

De “Bitcoin Miner Net Position Change” van Glassnode laat zien of mining pools meer bitcoin verkopen dan er binnenkomen en vice-versa. Een periode waarin de verkoopdruk van miners hoog was, was van eind december tot eind januari. Dit was ook de periode waarin bitcoin een correctie van meer dan 30% doormaakte.

Kortom, het is een van de indicatoren die men in de gaten kan houden om een idee te krijgen van het sentiment op de markt. Na weer een korte periode waarin miner iets meer verkochten dan er bij hun binnen kwam, toont de grafiek nu weer een positiever beeld. Volgens de grafiek sparen miners gemiddelde genomen nu weer hun bitcoins op. Hierdoor neemt het bitcoin aanbod op de markt dus niet toe.

De aanname is dat miners speculeren dat de toekomstige bitcoin prijs wellicht aantrekkelijker zal zijn. Zij wachten met het verkopen van hun bitcoins op een mooiere prijs.

Maart was een goede maand voor de miners. Zij genereerden namelijk een recordomzet van $1,5 miljard. Daarnaast blijkt uit deze gegevens dat steeds meer miners bitcoin minen, wat een goede ontwikkeling is voor het netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie