Simon Bosch Simon Bosch
07/06/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 11:15

‘Bitcoin mining verbod New York zal verbruik niet verminderen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Foto: cybrain/Shutterstock

Vorige week schreven we op Crypto Insiders hoe het bestuur van de Amerikaanse staat New York heeft gestemd over een verbod voor bitcoin (BTC) mining. Maar afgelopen weekend ontdekten we dat het helemaal niet een volledig verbod is. Het is meer een maatregel die ervoor moet zorgen dat het energieverbruik beperkt blijft. Volgens de Blockchain Association is de moeite echter zinloos.

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verbod zal bitcoin energieverbruik niet verminderen

Het wetsvoorstel dat is aangenomen gaat over het verbieden van crypto-miners die op grote schaal van fossiele brandstoffen willen gebruikmaken. Het doel is dus om miners over te laten schakelen op hernieuwbare energie. Belangrijk is dat het vooral lijkt te gaan om de grote partijen, die hebben vaak aangepaste infrastructuur nodig zodat het net aan de vraag kan voldoen.

De Blockchain Association is sceptisch op het besluit. Advocaat Jake Chervinsky, het hoofd van deze organisatie, uit op Twitter zijn kritiek. Hij denkt zelfs dat een verbod de CO2-uistoot van bitcoin totaal niet gaat verminderen, met geen gram. Het enige wat het veroorzaakt is dat de minerszullen verhuizen naar plekken waar New York geen invloed op ze heeft. Hij noemt het “feel good politiek.” Het is volgens hem een morele overwinning voor een klein aantal mensen die geen begrip hebben van de realiteit.

Advertentie

Bitcoin-mining blijft controversieel

Je kunt je natuurlijk afvragen of het op de lange termijn ook zo werkt. Als iedere plek op aarde tegen Proof-of-Work (PoW) zou worden, dan zou op den duur niemand meer minen. Als energie schaars genoeg wordt (bijvoorbeeld door oorlog), dan zou het kunnen dat de bevolking een verbod eist. De energiekosten zouden dan gewoon te hoog worden en mining niet meer winstgevend genoeg. De Nederlander die de straat open liet gooien voor zijn mining-hardware was hierom ook niet bepaald populair in zijn buurt.

De enige reden dat de miners nu verplaatsen is omdat er andere staten in de VS (en ander landen) zijn waar mining wél is toegestaan, of zelfs wordt aangemoedigd. Een tip voor de overheid van New York van uw redacteur van dienst? Vang gewoon de broeikasgassen af bij het opwekken van de elektriciteit. Het is bewezen dat het kan, dus waarom doen we zo moeilijk?

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie