Roy van Krieken Roy van Krieken
03/06/2022 18:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 18:28

New York stemt voor verbod op bitcoin mining

Nieuws
New York stemt voor verbod op bitcoin mining

Foto: lmstockwork/Shutterstock

De senaat van de Amerikaanse staat New York heeft heeft vandaag een nieuw wetsvoorstel goedgekeurd waarmee er effectief een verbod op nieuwe proof-of-work mining installaties wordt afgekondigd. Alle nieuwe mining operaties die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen voor hun energie benodigdheden zullen twee jaar lang niet welkom zijn in New York. Bestaande mining installaties zullen wel nog mogen blijven opereren.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom

Proof-of-work bitcoin mining

Het wetsvoorstel heeft alles te maken met de impact die proof-of-work mining heeft op het klimaat. Crypto netwerken die op deze manier draaien, waaronder het Bitcoin (BTC) netwerk en voorlopig ook nog het Ethereum (ETH) netwerk, verbruiken een enorme hoeveelheid energie. Dit is niet geheel verrassend dan ook een flinke doorn in het oog voor overheden over de hele wereld.

De senaat in New York stemde met een ruime meerderheid voor het wetsvoorstel dat eerder in April al succesvol door het New York Assembly werd aangenomen. Wetgevers in de Amerikaanse staat zijn al langer dan een jaar bezig met het verbod op proof-of-work mining werkelijkheid te maken en het groen licht van de senaat is een belangrijke stap in de goede richting voor voorstanders van de wet.

Tegenstand uit crypto community

De tegenstand is echter ook erg groot. De oppositie stelt namelijk dat een verbod op mining mogelijk innovatie in New York de das om kan doen. Crypto mining bedrijven zullen op deze manier worden weggejaagd waarder de crypto industrie in New York moeilijk een voet aan de grond kan krijgen.

Ook Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, sprak zich een tijdje terug uit tegen het wetsvoorstel. Volgens hem zou dit enorm schadelijk zijn voor de reputatie en de economie van New York.

“De voorgestelde regulering van Bitcoin-energiegebruik in New York is schadelijk voor het milieu, de reputatie & de economie van NY en laat zien dat de wet kwaadwillig kan worden gemanipuleerd om een concurrent te schaden. Als dit u stoort, laat dit dan alstublieft weten aan de senaat van NY.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie