Simon Bosch Simon Bosch
05/12/2023 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 12:15

Bitcoin reus doet enorme aankoop voor grootste uitbreiding tot nu toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-mining-riot-blockchain-miner

Foto: Shutterstock/ORION PRODUCTION

De concurrentie tussen bitcoin miners is momenteel moordend – nu zelfs meer dan ooit tevoren. De Amerikaanse miner Riot Platforms doet er een schepje bovenop. Of liever gezegd een grote schep, want het bedrijf gaat zijn capaciteit bijna verdrievoudigen na een nieuwe aankoop.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin miner Riot breidt opnieuw uit

In een persbericht schrijft Riot dat het een enorme hoeveelheid miningapparatuur heeft aangeschaft van de Chinese producent van miningapparatuur MicroBT. De aankoop bestaat uit 66.560 ASIC-miners, om precies te zijn de M56S++, de M66 en M66S. Bijna 50.000 van deze apparaten komen in de vorm van de M66S, de nieuwste ASIC-miner van MicroBT.

In de tweede helft van aankomend jaar zullen de apparaten worden geleverd, waarmee het zijn miningcapaciteit kan uitbreiden met 18 exahash per seconde (EH/s). Dat is meer dan een verdubbeling van de capaciteit in aan het einde van het derde kwartaal. Volgens de kwartaalcijfers lag dit toen nog op 10,9 EH/s.

Deze 18 EH/s komt nog bovenop de capaciteit die Riot toe kan voegen met een bestelling die het afgelopen zomer al heeft gedaan bij hetzelfde bedrijf. Die bestelling zal in het eerste kwartaal van 2024 al worden geleverd en nog eens ruim 33.000 apparaten toevoegen aan de verzameling van Riot.

Riot zegt dat het de capaciteit op rap tempo wil uitbreiden en tegen de tweede helft van 2025 de grens van 38 EH/s wil doorbreken. De komende jaren wil het zelfs dit nog overstijgen en de grens van 100 EH/s doorbreken.

Advertentie

Riot financieel sterk, ondanks concurrentie

Op het moment lijkt het met Riot wel snor te zitten. De begin november onthulde cijfers van het derde kwartaal waren naar eigen zeggen sterk. De omzet steeg met 12% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022, wat voornamelijk werd veroorzaakt door een groei van 6% in de productie van bitcoins.

Het zijn bijzonder sterke cijfers, want de concurrentie is momenteel gigantisch voor bitcoin miners. De hashrate bereikte onlangs namelijk opnieuw een record, wat het juist extra moeilijk maakt om BTC te delven. Bovendien heeft Riot op bepaalde momenten zijn hardware bewust uitgeschakeld, zodat het in aanmerking kwam voor toeslagen van de Texaanse overheid. De staat kampte afgelopen zomer namelijk met hittegolven. Door als grootverbruiker de hardware uit te schakelen hielp Riot om elektriciteitsstoringen te voorkomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie