Simon Bosch Simon Bosch
02/06/2023 12:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 12:20

Grote bitcoin miner verkocht bijna al zijn BTC in mei

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote bitcoin miner verkocht bijna al zijn BTC in mei

Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock

De situatie van veel bitcoin miners is de afgelopen maanden flink verbeterd. Door Bitcoins nieuwe mogelijkheden dankzij Ordinals en BRC-20 zijn de transactiekosten flink gestegen, die uiteindelijk bij miners terecht zijn gekomen. Ook Bitfarms heeft flink geprofiteerd van de situatie, alhoewel het ook bijna alle coins die het in mei ontginde heeft verkocht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grote miner Bitfarms verkoopt bitcoins

In een persbericht schrijft het bedrijf dat het in mei 459 BTC heeft gemined. Dat is meer dan wat het in eerdere maanden dit jaar heeft binnengesleept. Alleen januari had het meer succes. Het is zelfs meer dan wat het in welke maand in 2022 dan ook heeft gemined. In totaal heeft het in 2023 al 2.135 BTC opgestreken. Dat is nu al meer dan de 1.798 BTC van 2022, terwijl 2023 nog niet eens voor de helft is afgelopen.

Dat kan verklaard worden doordat het zijn productiecapaciteit flink heeft uitgebreid. Zo ontving het in april 2.900 ASIC-miningmachines voor de locatie in Argentinië. Het doel is om tegen het eind van het derde kwartaal dit jaar Bitfarms’ totale hashrate met 6 exahash per seconde (EH/s) te laten groeien. Vóór de komst van de nieuwe ASIC-hardware lag dit doel nog op het einde van het vierde kwartaal.

Ondertussen heeft het in mei wel 414 BTC, of 90% van alle coins die het afgelopen maand heeft gemined, verkocht voor 11,3 miljoen dollar. Daarmee heeft het zijn schulden met 1,8 miljoen dollar verkleind. Daarnaast heeft het 45 BTC toegevoegd aan zijn balans, waarmee het totaal op 510 BTC komt. Dat is ongeveer 13,8 miljoen dollar waard. De rest van het geld heeft het opzij gezet.

Advertentie

Concurrentie bitcoin mining hoger dan ooit

De flinke toename in het aantal geminede bitcoins van Bitfarms is opvallend. De mining difficulty liegt er niet om; de concurrentie is moordend. Deze waarde heeft namelijk een nieuw record bereikt, wat betekent dat miners meer concurreren voor hetzelfde aantal bitcoins.

Ook toonde on-chain data vorige maand dat sommige miners hun opbrengst weer verkopen. Het zou kunnen dat het toen ging om activiteit van Bitfarms.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie