Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Iran wil mogelijk bitcoin (BTC) en crypto mining in gaan zetten tegen effecten hyperinflatie

De huidige valuta van Iran ondergaat momenteel hyperinflatie. Er wordt naar alternatieven gekeken om dit tegen te gaan. Zo is gaf ArzDigital aan dat Gholam Hossein Mozaffari, eigenaar van de Kish Free Zone Organization, hoopt op een overeenkomst met de centrale banken om de inkomsten uit cryptocurrency mining te gebruiken voor de import in het land.

De centrale bank van Iran zei tegen Mozaffari dat ze momenteel niet in staat zijn om de liquiditeit op te brengen tegen inflatie. Ook gezien de economische situatie die wereldwijd heerst.

- Advertentie -

Een andere suggestie die ze hadden was het leveren van de benodigde valuta via de digitale valuta die in de vrije zones geproduceerd wordt waarvan de oorsprong en het bedrag bekend zijn. Op die manier wordt er geen druk uitgeoefend op de valuta van het land.

De inflatie in Iran bereikte dit jaar een hoogtepunt, maar liefst 30%. Deze cijfers werden drie weken geleden gepubliceerd. De Verenigde Staten heeft sancties opgelegd aan het land en geeft aan dat de voornaamste redenen voor dit hoge cijfer komt door economisch mismanagement en corruptie.

Cryptocurrencies worden volgens Mozaffari gemined op Kish Island, hij hoopt daarom snel te kunnen praten met de directeur van de centrale bank om de mogelijkheden te bespreken om in de toekomst auto import te financieren. Hij zou ook een beroep doen op de private sector om een exchange te starten.

Als de banken dit toe zouden staan zou een groot deel van het probleem mogelijk opgelost zijn en wordt het mogelijk om auto’s te importeren met digitale currencies in vrije zones. De Iraanse regering is bezig met het toestaan van cryptocurrency mining om op deze manier de buitenlandse geld instroom te bevorderen.

In mei gaf de president opdracht aan de overheid om een nieuwe aanpak te ontwikkelen om zo de groeiende industrie te bevorderen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,62 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.266,62 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...