Rico Engelbarts
15/09/2020 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2020 06:09

Iran wil mogelijk bitcoin (BTC) en crypto mining in gaan zetten tegen effecten hyperinflatie

icon-mining
Mining
Iran wil mogelijk bitcoin (BTC) en crypto mining in gaan zetten tegen hyperinflatie

De huidige valuta van Iran ondergaat momenteel hyperinflatie. Er wordt naar alternatieven gekeken om dit tegen te gaan. Zo is gaf ArzDigital aan dat Gholam Hossein Mozaffari, eigenaar van de Kish Free Zone Organization, hoopt op een overeenkomst met de centrale banken om de inkomsten uit cryptocurrency mining te gebruiken voor de import in het land.
De centrale bank van Iran zei tegen Mozaffari dat ze momenteel niet in staat zijn om de liquiditeit op te brengen tegen inflatie. Ook gezien de economische situatie die wereldwijd heerst.
Een andere suggestie die ze hadden was het leveren van de benodigde valuta via de digitale valuta die in de vrije zones geproduceerd wordt waarvan de oorsprong en het bedrag bekend zijn. Op die manier wordt er geen druk uitgeoefend op de valuta van het land.
De inflatie in Iran bereikte dit jaar een hoogtepunt, maar liefst 30%. Deze cijfers werden drie weken geleden gepubliceerd. De Verenigde Staten heeft sancties opgelegd aan het land en geeft aan dat de voornaamste redenen voor dit hoge cijfer komt door economisch mismanagement en corruptie.
Cryptocurrencies worden volgens Mozaffari gemined op Kish Island, hij hoopt daarom snel te kunnen praten met de directeur van de centrale bank om de mogelijkheden te bespreken om in de toekomst auto import te financieren. Hij zou ook een beroep doen op de private sector om een exchange te starten.
Als de banken dit toe zouden staan zou een groot deel van het probleem mogelijk opgelost zijn en wordt het mogelijk om auto’s te importeren met digitale currencies in vrije zones. De Iraanse regering is bezig met het toestaan van cryptocurrency mining om op deze manier de buitenlandse geld instroom te bevorderen.
In mei gaf de president opdracht aan de overheid om een nieuwe aanpak te ontwikkelen om zo de groeiende industrie te bevorderen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie