Wessel Kersting Wessel Kersting
04/07/2022 13:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:47

Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

icon-mining
Mining

Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit aan het grote publiek kunnen bieden.

Bitcoin halving zorgt voor bizarre situaties bij cryptobedrijven
  • icon-mining
    Mining

Bitcoin mining kan vraag en aanbod probleem oplossen

Volgens Orkney heeft het bedrijf ook al een vraagrespons rapport opgesteld over bitcoin mining tijdens de winter piek. Hij geeft aan dat de focus voor nu ook op bitcoin ligt. Een van de meest voor de hand liggende gevolgen van een seizoensverandering is de bijbehorende verandering in elektriciteitsverbruik. In de winter stoken mensen immers meer dan in de zomer.

Een bitcoin mining rig heeft juist meer stroom nodig in de zomer, aangezien het dan warmer wordt en de miners gekoeld moeten worden. In de winter gebruiken zij juist minder stroom omdat er dan ook minder gekoeld hoeft te worden. Op deze manier komt er weer meer evenwicht in het vraag en het aanbod gedurende de verschillende seizoenen.

Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende staten in de Verenigde Staten die dit concept gebruiken om hun stroomvoorziening te verbeteren en hun stroomstoringen te verminderen. In Texas zijn crypto miners juist welkom aangezien zij het elektriciteitsnet kunnen versterken door middel van een vraag en aanbod programma.

Advertentie

Bitcoin mining neemt druk af van energie-infrastructuur

Hoewel er normaliter veel kritiek is op de gevolgen dat het minen van bitcoin zou hebben, zou dit initiatief juist positieve gevolgen kunnen hebben voor de druk op de bestaande energie-infrastructuur.

Voordat Duke Energy het volledige rapport kan publiceren moeten er eerst wel vele tests worden gedaan, dat zei Orkney.

“We onderzoeken algemene concepten voor klantfasering <…> Ik werk aan een Bitcoin-vraagresponsonderzoek over het opnemen van Bitcoin-mijncapaciteit in ons systeem met het oog op de vraagresponsfunctionaliteit <…> We hopen een technologietest te doen,” voegde Orkney daar aan toe.

 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie