Rico Engelbarts
23/05/2018 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2018 10:30

MUFG van Mitsubishi voert succesvolle proef-betaling uit met blockchain van grote Thaise bank

Nieuws

Verschillende grote internationale banken hebben met succes een proef met grensoverschrijdende betalingen uitgevoerd met behulp van de Blockchain Interledger van de Thaise bank Krungsri (Bank of Ayudhya), de op vier na grootste bank van Thailand, aldus een persbericht van 22 mei.
De test, uitgevoerd in de regulatory sandbox van de Bank of Thailand (BoT), werd uitgevoerd door de Mitsubishi Group in Japan, hun bankdivisie MUFG Bank en de Standard Chartered Singapore bank.
De test omvatte het versturen van geld, in een tijdsbestek van een paar seconden, van een in Thailand gevestigde dochteronderneming van Mitsubishi Group, naar een andere dochteronderneming gevestigd in Singapore, met behulp van Krungsri’s Interledger-technologie.
Thakorn Piyapan, hoofd van de Krungsri Consumer Group en de Digital Banking and Innovation Division, zei het volgende over de test:

Een op technologie georiënteerde transactie helpt de financiële liquiditeit van hun dochterondernemingen te vergroten in de richting van meer flexibiliteit en efficiëntie.

Krungsri is momenteel de op vier na grootste bank van Thailand op basis van hun totale vermogen.
Gisteren kondigde de MUFG Bank, de grootste bank van Japan en de op vier na grootste bank ter wereld op basis van hun totale vermogen, aan dat zij een partnerschap had gesloten met het grote in de VS gevestigde cloud delivery platform Akamai Technologies, voor de lancering van een op blockchain georiënteerd wereldwijd betalingsnetwerk. MUFG Bank meldde vorige week ook dat het van plan is zijn eigen cryptocurrency te testen in 2019.
Vorige week introduceerde Thailand een wettelijk kader voor cryptocurrencies (hen definiërend als “digitale assets” en “digitale tokens”) dat hen onder de regelgevende vleugels van de Thai Security Exchange Commission (SEC) te brengen. Gisteren verduidelijkte de SEC haar aanpak van crypto-gerelateerde bedrijven en fondsenwerving via initial coin offerings (ICO’s) in een live gestreamde focusgroep.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie