nederlanders_redelijk_nuchter_op_crypto_gebied

AFM: Nederlanders redelijk nuchter op gebied van crypto

2

Ook als het gaat om cryptocurrencies blijken de Nederlanders wederom een nuchter volk te zijn. Volgens een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft minder dan 2% van de ondervraagden geïnvesteerd in crypto met geleend geld en is slechts 1% in de problemen gekomen door verkeerde beleggingen in cryptocurrencies.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 885 bezitters van cryptocurrency, blijkt onder andere dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse crypto-bezitter 38 jaar is en dat ruim tweederde (69%) van de crypto-investeerders minder dan €1.000 heeft geïnvesteerd in cryptocurrency

De AFM meldt dat op het hoogtepunt van de hype, begin dit jaar, ruim 580.000 Nederlanders een of meerdere cryptocurrencies bezaten. Een groot deel daarvan is eind vorig jaar de markt betreden op aanraden van een vriend of kennis en de meeste mensen die eind 2017 de cryptomarkt betraden deden dit omdat ze bang waren anders de boot te missen; het welbekende FOMO-fenomeen (fear of missing out).

Waar in 2016 dit percentage slechts 43% was, blijkt uit het onderzoek dat in 2018 80% van de investeerders de cryptomarkt betreden is op aanraden van een vriend of kennis. Verder blijkt uit het onderzoek dat vooral de latere instappers de markt hebben betreden met de intentie snel geld te verdienen.

Verder lijken de Nederlanders op de hoogte te zijn van de frauduleuze praktijken die er gaande zijn rond de initial coin offerings (ICO’s). 80% van de ondervraagde crypto-bezitters gaf aan op de hoogte te zijn van de waarschuwingen van de AFM en slechts 10% heeft ooit geparticipeerd in een ICO.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws