Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 09:35

Automerk Skoda stapt crypto in met eigen nieuwe platform

Nieuws

Foto: Shutterstock/josefkubes

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn een belangrijk onderdeel binnen het zogeheten Web3. Het decentrale internet bevindt zich uiteraard nog in de kinderschoenen, maar de opkomst van NFT’s heeft bij velen een groeiend bewustzijn gecreëerd over de definitie en het belang van Web3. De adoptie wat betreft NFT’s zet zich tevens in rap tempo voort; steeds meer bedrijven lijken de boot niet te willen missen en ontdekken langzamerhand de vele voordelen die de digitale eigendomscertificaten te bieden hebben.

Het NFT nieuws van de afgelopen tijd staat vol met bekende merken en namen die zich wagen aan NFT’s. Vandaag is het ook weer zo ver: het welbekende automerk Skoda gaat een eigen NFT platform lanceren.

Trump belooft einde aan Biden’s ‘oorlog tegen crypto’
Trump belooft einde aan Biden's ‘oorlog tegen crypto’

Skoda ontdekt Web3 met eigen NFT platform

Om precies te zijn heeft het nieuws betrekking op Skoda India, de Indiase dochteronderneming van het Tsjechische autoconglomeraat Skoda Auto.

Gisteren heeft Skoda India, in samenwerking met Near Protocol (NEAR) zijn nieuwe NFT platform gelanceerd.

Near Protocol is een Proof-of-Stake (PoS) blockchain waar gedecentraliseerde applicaties (dApps) op gelanceerd kunnen worden.

Skoda India noemt het platform ook wel ‘Skodaverse India’ en beschrijft het als volgt:

‘’Een ultraveilig multi-chain rijk dat u uitnodigt om een reeks boeiende NFT collecties te ontdekken, verwerven en verhandelen. Alle NFT’s worden gemint op koolstofneutrale blockchains, in lijn met onze duurzame visie.’’

Het platform biedt naar eigen zeggen lage gas fees, interoperable en flexibele NFT’s die je op meerdere platforms kunt gebruiken en schaalbare NFT’s die bovendien duurzaam zijn.

De debuutcollectie van Skoda zal binnenkort gelanceerd worden, maar er is nog geen specifieke datum vrijgegeven. Het is bovendien geen vereiste om crypto in het bezit te hebben, aangezien de Skoda NFT’s ook aangekocht kunnen worden middels fiatvaluta.

Voordelen Skoda NFT’s

Volgens de website zal het bezitten van Skoda NFT’s drie voordelen met zich meebrengen. Ten eerste geeft het mensen de mogelijkheid om een uniek Skoda kunstwerk of Skoda verzamelitem te bezitten. Ten tweede hebben de NFT’s de potentie voor waardestijging om ze later weer door te verkopen en als laatste zullen de NFT’s toegang verlenen tot exclusieve voordelen, beloningen of ervaringen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending NFT nieuws

Christiano Ronaldo & Binance onthullen crypto collectie ondanks rechtszaak
Christiano Ronaldo & Binance lanceren crypto collectie ondanks rechtszaak
Advertentie