Wessel Kersting Wessel Kersting
29/07/2022 05:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 05:14

Binance ziet NFT kans na blunder Champions League finale

Nieuws
Binance ziet NFT kans na blunder Champions League finale

Foto: Gary Glaser/Shutterstock

Na de chaos rondom de Liverpool tegen Real Madrid Champions League finale 2022 in Parijs gaat Binance met een nieuw product testen. Zij willen tickets namelijk in de vorm van een non-fungible token (NFT) uitgeven, blijkt uit een persbericht op Cointelegraph. Deze manier zal voor het eerst worden getest bij de voetbalwedstrijden van de club Società Sportiva Lazio (S.S. Lazio) voor het seizoen van 2022/2023.

In mei zagen we dat de UEFA de schuld gaf aan de naar verluidt duizenden neptickets voor de Champions League finale in Parijs. Dit evenement liet perfect zien wat er mis is met het huidige ticket systeem. Nu wil Binance laten zien hoe het ook kan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s brengen veel voordelen met zich mee

Door gebruik te maken van tickets in de vorm van een NFT heb je dit probleem niet. Een NFT is namelijk een bewijs van eigendom die vaststaat op een blockchain. Je zou op geen enkele wijze een nepticket op deze blockchain kunnen krijgen. Met de doorverkoop van tickets kan een koper de authenticiteit van de ticket controleren via de blockchain. Op deze manier kunnen fraudeurs geen neptickets meer verkopen.

In de aankondiging gaf Binance niet alleen aan over te willen stappen op NFT tickets om oplichters en doorverkopers tegen te houden. Binance wil namelijk er ook voor zorgen dat supporters van voetbalteams of fans van de artiest waar zij naartoe gaan korting krijgen. Zo kunnen ze met de NFT korting krijgen in de fanshop, give-away met tokens van de voetbalclub (LAZIO) of andere ervaringen die zij kunnen winnen of krijgen.

Door de samenwerking tussen Lazio en Binance zullen de NFT’s beschikbaar zijn voor alle thuiswedstrijden. Marco Canigiani, een leidinggevende bij S.S. Lazio, zei dat alle huidige seizoenkaarthouders hun tickets gratis kunnen claimen en gebruiken om het stadion binnen te komen. Ook zij kunnen gebruikmaken van alle eerder genoemde voordelen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie