Wessel Kersting Wessel Kersting
29/07/2022 05:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 05:14

Binance ziet NFT kans na blunder Champions League finale

icon-nft
NFT nieuws
Binance ziet NFT kans na blunder Champions League finale

Foto: Gary Glaser/Shutterstock

Na de chaos rondom de Liverpool tegen Real Madrid Champions League finale 2022 in Parijs gaat Binance met een nieuw product testen. Zij willen tickets namelijk in de vorm van een non-fungible token (NFT) uitgeven, blijkt uit een persbericht op Cointelegraph. Deze manier zal voor het eerst worden getest bij de voetbalwedstrijden van de club Società Sportiva Lazio (S.S. Lazio) voor het seizoen van 2022/2023.

In mei zagen we dat de UEFA de schuld gaf aan de naar verluidt duizenden neptickets voor de Champions League finale in Parijs. Dit evenement liet perfect zien wat er mis is met het huidige ticket systeem. Nu wil Binance laten zien hoe het ook kan.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s brengen veel voordelen met zich mee

Door gebruik te maken van tickets in de vorm van een NFT heb je dit probleem niet. Een NFT is namelijk een bewijs van eigendom die vaststaat op een blockchain. Je zou op geen enkele wijze een nepticket op deze blockchain kunnen krijgen. Met de doorverkoop van tickets kan een koper de authenticiteit van de ticket controleren via de blockchain. Op deze manier kunnen fraudeurs geen neptickets meer verkopen.

In de aankondiging gaf Binance niet alleen aan over te willen stappen op NFT tickets om oplichters en doorverkopers tegen te houden. Binance wil namelijk er ook voor zorgen dat supporters van voetbalteams of fans van de artiest waar zij naartoe gaan korting krijgen. Zo kunnen ze met de NFT korting krijgen in de fanshop, give-away met tokens van de voetbalclub (LAZIO) of andere ervaringen die zij kunnen winnen of krijgen.

Door de samenwerking tussen Lazio en Binance zullen de NFT’s beschikbaar zijn voor alle thuiswedstrijden. Marco Canigiani, een leidinggevende bij S.S. Lazio, zei dat alle huidige seizoenkaarthouders hun tickets gratis kunnen claimen en gebruiken om het stadion binnen te komen. Ook zij kunnen gebruikmaken van alle eerder genoemde voordelen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie