Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

icon-nft
NFT nieuws
Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

Foto: Alexander Tolstykh / Shutterstock.com

Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien.

Rembrandt NFT’s

Het zal hier gaan om in totaal 8.000 NFT’s. Al deze NFT’s zullen een uniek, piepklein stukje van zo’n 2,5 vierkante centimeter van de Nachtwacht vertegenwoordigen. De verkoop van deze NFT’s zal over een paar weken van start gaan, maar de precieze datum is nog onbekend. Hoewel de prijs van NFT’s nog niet vaststaat zal deze hoogstwaarschijnlijk tussen de 0,1 en 0,15 ethereum (ETH) liggen. Dat is omgerekend ongeveer tussen de 160 en 260 euro.

De voorzitter van de Rembrandt Heritage Foundation, Edzard Gelderman, liet aan NRC weten dat het niet mogelijk zal zijn om een specifiek stukje van de Nachtwacht op te eisen. Elke NFT zal willekeurig worden uitgegeven. In totaal verwacht de Rembrandt Heritage Foundation tussen de 1,3 en 2 miljoen euro op te halen.

MetaRembrandt Museum

Dat is ook wel nodig, want volgens Gelderman is het opzetten van een virtueel Rembrandt museum niet bepaald goedkoop. Voor de ontwikkeling van dit MetaRembrandt Museum wordt een extern bedrijf uit Rotterdam dat gespecialiseerd is in crypto– en blockchain technologie ingehuurd en de kosten lopen volgens Gelderman al gauw in de tonnen.

Doordat de opzet van het nieuwe virtuele museum op deze manier wordt gefinancierd door de kopers van de NFT’s, noemt de website van het project de mogelijke kopers dan ook: 

“De oprichters en schatbewaarders, de Nachtwachters, van het MetaRembrandt Museum”

Het bezit van een Rembrandt NFT brengt ook enkele privileges met zich mee. Zo krijgen zij onder meer toegang tot het virtuele MetaRembrandt museum. Daarnaast kunnen zij deze toegang ‘uitlenen’ aan anderen. Of het mogelijk is om de NFT’s ook op de blockchain te verhandelen is onbekend.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie