Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
15/10/2022 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 06:01

CoinShares lanceert Twitter Bot die eerlijke prijzen geeft voor NFT’s

icon-nft
NFT nieuws

Digitale asset manager CoinShares heeft een experimentele Twitter-bot gelanceerd, genaamd CoinSharesNFTAI. Met de bot kunnen gebruikers de geschatte marktwaarde van specifieke non-fungible tokens (NFT) controleren. 

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Een tweet om te checken of je een eerlijke prijs betaalt 

NFT’s zijn unieke blockchain tokens die eigendom betekenen. Deze tokens kunnen nogal fluctuerende prijzen hebben. 

CoinShares kondigde de bot aan via Twitter op 13 oktober. Het bedrijf vertelt dat het algoritme gericht is op het samenvoegen van verschillende datasets van OpenSea. Hiermee wordt om de “eerlijke prijs” van een NFT bepaald. De bot vertelt gebruikers tegen welke prijs een specifieke NFT kan worden gekocht of verkocht.

“Een eenvoudige tweet kan je laten weten hoeveel een NFT waard zou kunnen zijn,” tweette CoinShares.

“Voortbouwend op onze crypto- en kwantitatieve expertise hebben we een experimenteel project bedacht om NFT’s te prijzen, of je ze nu al bezit of niet.”

In de Twitter thread zei CoinShares: “Het prijzen van NFT’s is geen gemakkelijke taak,” omdat hun waarde volatiel is en er miljoenen van beschikbaar zijn op de markt, waaronder die zonder handelsgeschiedenis.

Advertentie

Sommige gebruikers zijn minder enthousiast

Dit klinkt als een geweldig idee met een duidelijke use case. Toch waren sommige gebruikers niet zo onder de indruk van de schattingen van de NFT-waarde. De bot is soms niet precies op tijd met antwoorden of universeel toepasbaar. Sommige mensen die de bot testten, klaagden erover dat de CoinShares bot er drie minuten over deed om te antwoorden. 

Ook sommige NFT’s waar ze een eerlijke prijs voor wilden vinden was “niet beschikbaar.” Een andere gebruiker zei dat het “er een beetje naast lijkt te zitten,”. De NFT in kwestie werd door de bot gewaardeerd op 0,28 ethereum (ETH), ondanks dat hij een bodem had van 0,48 ETH en een bod van 0,63 ETH.

Er worden momenteel ongeveer 50 NFT-projecten op OpenSea ondersteund, waaronder blue chips als Goblin Town, de BAYC, Cool Cats en Pudgy Penguins.

Om de bot te gebruiken hoeven mensen alleen maar CoinSharesNFTAI te tweeten en een link naar het token op OpenSea te geven. Het is niet duidelijk of ook andere marktplaatsen zullen worden ondersteund.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie