Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2023 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 19:14

Max Verstappen’s recordjaar krijgt binnenkort crypto-aandenken

icon-nft
NFT nieuws
Max Verstappen betaalt heel soms belasting aan Nederland; zo werkt het

Foto: motorsports Photographer/Shutterstock

Het Oracle Red Bull Formula 1 team van Max Verstappen, na een buitengewoon indrukwekkend seizoen in 2023, gaat een nieuwe collectie van non-fungible tokens (NFT’s) lanceren, dat meldt The Block. Ze vieren hun dominante prestaties op de circuits door naar eigen zeggen een unieke NFT-collectie op de markt te brengen. Deze digitale verzamelobjecten zijn gemunt op de Sui-blockchain en zijn beschikbaar via Bybit, hoofdsponsor van Red Bull Racing.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verstappen en Red Bull Racing schrijven geschiedenis

Dit initiatief volgt op een historisch jaar voor het team van Verstappen. Ze vestigden een record voor de meeste kampioenschapspunten in één seizoen. Met coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez won Red Bull Racing zowel het constructeurskampioenschap als het coureurskampioenschap.

Het ontwerp van de NFT’s is in handen van Automobilist, een bekroond ontwerpbureau gepassioneerd door het creëren van kunstwerken en designs in de wereld van de autosport. De NFT’s beloven unieke kunstwerken te zijn die de successen en emoties van het raceseizoen vastleggen.

“De lancering volgt op het meest succesvolle jaar in de geschiedenis voor Oracle Red Bull Racing, dat records vestigde voor de meeste kampioenschapspunten in één seizoen,” aldus Red Bull in een verklaring. “De collectibles zullen unieke kunst bevatten die is ontworpen door Automobilist, een bekroonde ontwerpstudio met mensen die gepassioneerd zijn over het creëren van ontwerpen en kunst rondom alles wat met motorsport te maken heeft.”

Advertentie

Formule 1 en crypto innovatie

Red Bull Racing heeft gekozen voor de Sui-blockchain, ontwikkeld door Mysten Labs, om hun NFT’s op te lanceren De samenwerking met Mysten Labs werd eerder dit jaar al gesloten. Dan Mitchell, marketingmanager bij Red Bull, had het volgende te zeggen:

 “Het is belangrijk dat we blijven innoveren en op nieuwe manieren contact maken met fans over de hele wereld,” aldus Dan Mitchell, senior marketingmanager bij Oracle Red Bull Racing. Hij benadrukt de waarde die het team ziet in Web3-technologieën zoals NFT’s als digitale verzamelitems”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie