Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2024 15:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 08:30

Crypto bloeit: Miljoenen voor Ethereum NFT’s – PostNL trekt aandacht

icon-nft
NFT nieuws
Crypto bloeit: Miljoenen voor Ethereum NFT’s - PostNL trekt aandacht

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Het zijn mooie tijden voor crypto-fanaten. De bullmarkt lijkt, eerder dan ooit, officieel te zijn begonnen. Bitcoin (BTC) heeft namelijk, al voor de nieuwe halving, zijn oude prijsrecord van 2021 ruimschoots overschreden. Non-fungible tokens (NFT’s) lijken nu ook te ontwaken uit zijn jarenlange winterslaap. Cryptopunks zijn de afgelopen tijd zelfs voor recordbedragen van eigenaar verwisseld.

Niet alleen CryptoPunks zijn weer onder de radar terechtgekomen. Ook de NFT’s van PostNL worden weer populairder. In oktober vorig jaar werden de ‘NL Crypto Stamp 2’ evenals de ‘NL Crypto Stamp Safes’ in het leven geroepen, en deze zijn nog steeds te verkrijgen.

Tientallen miljoenen voor CryptoPunks

Je hebt vast weleens van de CryptoPunks NFT-collectie gehoord. Het is een in 2017 gelanceerde verzameling van unieke 24×24 pixel kunstwerken op de Ethereum (ETH) blockchain. De collectie staat bekend als een van de paradeplaatjes van de gigantische NFT bullmarkt van 2021.

Sinds de gloriedagen van 2021 hebben NFT’s het behoorlijk zwaar. Nu de cryptomarkt weer flink is opgekrabbeld, lijken investeerders langzaam maar zeker ook weer terug te keren naar de NFT-markt. Net zoals gedurende de bullmarkt van 2021 worden er namelijk weer gigantische bedragen neergelegd voor Cryptopunks.

Op 4 maart wisselde Punk 3100 van eigenaar voor maar liefst $16,03 miljoen dollar. Iets meer dan 2 weken later werd bovendien Punk 7804 voor een vermogen van $16,420 miljoen aan ETH verkocht. Laatstgenoemde markeert de op één na grootste verkoop in de gehele geschiedenis van de collectie.

PostNL NFT steeds populairder

Ook de interesse naar de unieke hybride NFT’s van PostNL genieten weer van een groeiende interesse. In 2022 stapte het bedrijf de mysterieuze wereld van NFT’s in met de lancering van zijn NL crypto stamp, een samensmelting van de fysieke en digitale wereld.

Na een daverend succes werd afgelopen oktober een vervolg op de eerder uitverkochte collectie uitgebracht, en ook deze wordt nu weer populairder.

Voor slechts €9,80, hetzelfde tarief als een normale postzegel voor aangetekende post, krijg je zowel een fysieke als een digitale op de blockchain uitgegeven postzegel.

In oktober werd tevens de ‘crypto stamp safe’ uitgebracht, een soort cryptozegelkluis die gecombineerd kan worden met de NFT van een andere cryptozegel. De regenboogvariant, met een beperkte oplage van slechts 250 stuks, was al na enkele minuten volledig uitverkocht.

De andere twee varianten, de fopspeen en de fles, evenals de reguliere crypto stamp 2 zijn daarentegen nog wel te kopen, simpelweg via iDEAL. De revolutionaire verzamelitems, die tevens een leuk zakcentje op kunnen leveren, zijn beschikbaar op de officiële website van PostNL voor slechts €9,80.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending NFT nieuws

Solana krijgt nieuwe concurrent voor OnlyFans na miljoeneninvestering
Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
'Stem op Trump als je voor crypto bent' - Trump maakt opvallende draai
‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai
Advertentie