Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/05/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 19:30

Crypto en NFT wordt steeds populairder onder gaming studios

icon-nft
NFT nieuws
Crypto en NFT wordt steeds populairder onder gaming studios

Foto: Nuva Frames/Shutterstock

Steeds meer gaming studio’s kijken naar de web3 ontwikkelingen. Nieuwe technologieën zoals cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s) bieden unieke mogelijkheden voor dit soort bedrijven. De voornaamste studio’s die hier naar kijken blijken Aziatisch te zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Square Enix ziet blockchain en gaming als de toekomst

Square Enix is een van die Aziatische studio’s dat serieus is over web3. Het Japanse bedrijf is bekend van spellen zoals Final Fantasy en Kingdom Hearts. Vanaf 2019 doet het onderzoek naar NFT’s en dit bleek al zijn vruchten af te werpen. Square Enix lanceerde in 2021 een NFT-collectie op het Ethereum (ETH) netwerk dat snel werd uitverkocht.

Met het succes van deze collecties is het bedrijf dusdanig overtuigd dat web3 de toekomst is. Het heeft daarom besloten om nog meer te investeren en onderzoek te doen naar blockchain en ook naar artificial intelligence (AI). 

Het eerstvolgende spel waarmee Square Enix gebruik zal maken van NFT’s en Web3 heet Symbiogenesis. Het project wordt door het bedrijf beschreven als een “digitale verzamelbare kunstervaring” en het maakt gebruik van Polygon (MATIC), een layer 2 netwerk op Ethereum.

Advertentie

Ubisoft overtuigd van toekomst web3 en gaming

Een andere studio die ook heil ziet in web3 ligt dichter bij huis: Ubisoft. Het franse bedrijf is een van de weinige studios die experimenteert met NFT’s. In 2021 lanceerde het nog een collectie voor een spel in de bekende Tom Clancy franchise. Ubisoft is ervan overtuigd dat ontwikkelingen zoals Web3 en blockchain de toekomst voor gaming zullen zijn.

Het gamingbedrijf bracht in het afgelopen jaar ook een collectie uit in het metaverse spel The Sandbox (SAND). Voor het bekende spel Assassin’s Creed werd een series van “smart collectibles” uitgebracht. Hiermee werden fysieke verzamelobjecten gepaard met digitale NFTs. Ook lanceerde het enkele dagen geleden nog een NFT-collectie op Reddit.

Andere gaming bedrijven die zich met web3 bezig houden zijn Zynga, bekend van Farmville, maar ook veel Koreaanse studio’s, waaronder NCSoft, Com2us, Wemade, Nexon willen een graantje meepikken. Het is duidelijk dat veel gaming bedrijven heil zien in blockchain technologie.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie