Ivo Melchers Ivo Melchers
06/11/2023 10:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 09:14

Crypto neemt opmerkelijke hoofdrol in Simpsons aflevering

icon-nft
NFT nieuws
Crypto neemt opmerkelijke hoofdrol in Simpsons aflevering

Foto: Pe3k/Shutterstock

De wereld van crypto is geen onbekende voor The Simpsons, de wereldberoemde Amerikaanse komedieserie die al sinds 1989 wordt uitgezonden. Het fictieve gezin is al in meerdere afleveringen in aanraking gekomen met crypto en de onderliggende blockchain. In een recente Halloween-aflevering was het wederom raak: dit keer namen non-fungible tokens (NFT’s) en de blockchaintechnologie een hoofdrol bij the Simpsons

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT avontuur The Simpsons

Het gezin Simpson, bestaande uit vader Homer, moeder Marge en hun kinderen Bart, Lisa en Maggie, raakte verwikkeld in een ware blockchain-strijd tijdens Treehouse of Horror 34, de speciale Halloween-aflevering van The Simpsons. Om precies te zijn gaat het om de episode genaamd ‘Wild Barts Can’t Be Token’, dat gisteren op de Amerikaanse televisie verscheen.

In de aflevering werd Bart per ongeluk als NFT op de blockchain gezet. Zijn moeder Marge gaat vervolgens op avontuur in een blockchain-rijk om hem te redden. De show maakte ook grappen over de speculatieve aard van NFT’s, refererend naar de gigantische hype van 2021.

Homer was aanvankelijk namelijk erg ontzet vanwege het feit dat Bart omgetoverd was tot NFT, maar al snel overheerste een euforisch gevoel nadat hij achter de onderliggende waarde van 1,5 miljoen dollar kwam. In 2021, tijdens de gekte omtrent NFT’s, gingen ook veel plaatjes voor ongekende bedragen over de toonbank.

De speciale aflevering bevatte tevens verwijzingen naar veel grote NFT-collecties en artiesten, waaronder de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Beeple. Ook was er een ‘FOMO-meter’ en een sculptuur van Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin (BTC), met een fysieke bitcoin in zijn hand.

Eerdere crypto verschijningen

Zoals gezegd is crypto al vaker aan bod gekomen bij de iconische televisieserie. De show staat bekend om zijn satirische kijk op moderne gebeurtenissen en trends, en crypto is daarop geen uitzondering. Op humoristische wijze zijn de risico’s en complexiteit van de industrie al enkele keren naar voren gebracht.

Zo introduceerde eind vorig jaar, tijdens de aflevering genaamd ‘Bart’s in Jail’, een mysterieus figuur, die lijkt op Elon Musk, een nieuwe digitale valuta genaamd ‘Kryptos’. De Simpsons-familie koopt deze cryptomunt om de borgsom van Bart te betalen en raakt verstrikt in de crypto-wereld.

In 2020, tijdens de aflevering genaamd ‘Frinkcoin’, ontdekte Professor Frink dat mensen meer vertrouwen hebben in een cryptomunt die hij tot leven heeft gebracht dan de Amerikaanse dollar. In deze aflevering wordt bovendien de werking van crypto en blockchaintechnologie uitgelegd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie