Wessel Kersting Wessel Kersting
12/06/2022 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 07:30

Family Guy acteur koopt zijn gestolen NFT terug voor $300.000

icon-nft
NFT nieuws
Veel populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

Foto: mundissima/Shutterstock

Acteur Seth Green, bekend van series als Family Guy en Buffy, was afgelopen maand zijn Bored Ape Yacht Club non-fungible token (NFT) kwijtgeraakt via een phishing aanval. 

In totaal waren vier NFT’s van de acteur gestolen met een gezamenlijke waarde van meer dan $300.000. Daaronder zat Bored Ape NFT #8398, waar hij niet alleen $200.000 voor heeft betaald, maar ook bedoeld was om een rol te spelen in een nieuwe serie van Green, genaamd White Horse Tavern.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s terug bij de rechtmatige eigenaar

BuzzFeed News rapport meldt dat Green zijn NFT’s heeft gekocht. De acteur heeft 165 ethereum (ETH) betaald (ongeveer $255.000 op het moment van schrijven) voor de NFT.

Afgelopen donderdag organiseerde de acteur een Twitter Space chat waarin hij aangaf dat de NFT weer in zijn bezit is. Aan de transacties van de NFT kunnen we zien dat het geld van de wallet van Green naar een NFT verzamelaar ging genaamd  “Mr. Cheese” en “DarkWing84” door het crypto escrow-platform NFT Trader.  

OpenSea, een NFT marktplaats, had een waarschuwing bij de NFT geplaatst aangezien de NFT mogelijk verdacht was. Als OpenSea dit doet, kan de NFT niet meer ge- of verkocht worden. Green moest daarom contact opnemen met NFT Trader om de transactie uit te voeren met DarkWing84. 

De verzamelaar dacht dat hij de NFT op een eerlijke manier had gekocht. Green had al gedreigd dat hij DarkWing84 zou aanklagen voordat hij hem gesproken had. 

Advertentie

De diefstal zorgde voor een nieuwe discussie

Hoewel het, naast het geld, niet geheel duidelijk is waarom DarkWing84 bereid was de NFT met zijn originele eigenaar te herenigen, heeft dit scenario wel voor een nieuwe discussie gezorgd over intellectual property (IP) en auteursrechten, aangezien de dief van de NFT niet de rechten van de serie White Horse Tavern zou krijgen doordat de NFT gestolen is.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie