Erik Juffermans Erik Juffermans
19/09/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 17:05

Japanse gaming giganten laten oog vallen op blockchain gaming en NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Alexander56891/Shutterstock

Ondanks kritiek van sommige gamers, is de adoptie van blockchain gaming een grote prioriteit voor veel Japanse gaming bedrijven. Videogamegiganten tonen al langer interesse in blockchain technologie  en non-fungible tokens (NFT). Maar nu nemen de grote spelers uit deze sector graag de volgende stap naar blockchain adoptie.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Japanse interesse in blockchain gaming

Dit liet een vertegenwoordiger van Oasys, Ryo Matsubara, vorige week doorschemeren tijdens de 2022 Tokyo Game Show. Oasys is een blockchain protocol dat de infrastructuur voor blockchain technologie levert aan meerdere gaming bedrijven. Matsubara vertelde dat Japanse partners van Oasys, waaronder grote namen als Bandai Namco, Sega en Square Enix niet enkel interesse tonen vanwege de crypto hype. De bedrijven hebben een langetermijnvisie:

“We hebben een gedeelde visie op het uitvoerende niveau. Ze willen dat beleid niet veranderen. Ze begrijpen de toekomstige adoptie van blockchain technologie. Ze denken niet alleen aan de opbrengst, maar willen de toekomst van gaming creëren.”

Bandai Namco staat bekend om games zoals Tekken en Pac-Man. Sega zit achter de populaire games van Sonic en Square Enix is de schepper van de beroemde Final Fantasy franchise.

Het lijkt er echter niet op dat de bedrijven blockchain technologie willen gaan integreren in bestaande games. Matsubara vertelde dat er aanvankelijk gefocust zal worden op het ontwikkelen van gloednieuwe blockchain games. 

Blockchain games zullen verbeteren

Blockchain gaming staat nog in de kinderschoenen.  Het is in vergelijking met bestaande games een ‘compleet nieuw model’. Het zal daarom nog lang zal duren voordat de leidende gaming bedrijven grotere blockchain adopties zullen toepassen in bestaande game titels, aldus Matsubara.

Er bestaat vooralsnog grote obstakels die zo’n grootschalige blockchain adoptie in de weg staan. Matsubara claimde dat veel blockchain-games erg afhankelijk zijn van de prijs van in-game tokens. Dit heeft als gevolg dat de focus van consumenten meer ligt op speculatie dan op daadwerkelijke gameplay.

Hij verwacht echter dat de game-ervaring van zulke games snel zal verbeteren. Volgens Matsubara is het slechts een kwestie van tijd voordat blockchain games gewaardeerd zullen worden om hun gameplay.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement