Erik Juffermans Erik Juffermans
19/09/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 17:05

Japanse gaming giganten laten oog vallen op blockchain gaming en NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Alexander56891/Shutterstock

Ondanks kritiek van sommige gamers, is de adoptie van blockchain gaming een grote prioriteit voor veel Japanse gaming bedrijven. Videogamegiganten tonen al langer interesse in blockchain technologie  en non-fungible tokens (NFT). Maar nu nemen de grote spelers uit deze sector graag de volgende stap naar blockchain adoptie.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Japanse interesse in blockchain gaming

Dit liet een vertegenwoordiger van Oasys, Ryo Matsubara, vorige week doorschemeren tijdens de 2022 Tokyo Game Show. Oasys is een blockchain protocol dat de infrastructuur voor blockchain technologie levert aan meerdere gaming bedrijven. Matsubara vertelde dat Japanse partners van Oasys, waaronder grote namen als Bandai Namco, Sega en Square Enix niet enkel interesse tonen vanwege de crypto hype. De bedrijven hebben een langetermijnvisie:

“We hebben een gedeelde visie op het uitvoerende niveau. Ze willen dat beleid niet veranderen. Ze begrijpen de toekomstige adoptie van blockchain technologie. Ze denken niet alleen aan de opbrengst, maar willen de toekomst van gaming creëren.”

Bandai Namco staat bekend om games zoals Tekken en Pac-Man. Sega zit achter de populaire games van Sonic en Square Enix is de schepper van de beroemde Final Fantasy franchise.

Het lijkt er echter niet op dat de bedrijven blockchain technologie willen gaan integreren in bestaande games. Matsubara vertelde dat er aanvankelijk gefocust zal worden op het ontwikkelen van gloednieuwe blockchain games. 

Blockchain games zullen verbeteren

Blockchain gaming staat nog in de kinderschoenen.  Het is in vergelijking met bestaande games een ‘compleet nieuw model’. Het zal daarom nog lang zal duren voordat de leidende gaming bedrijven grotere blockchain adopties zullen toepassen in bestaande game titels, aldus Matsubara.

Er bestaat vooralsnog grote obstakels die zo’n grootschalige blockchain adoptie in de weg staan. Matsubara claimde dat veel blockchain-games erg afhankelijk zijn van de prijs van in-game tokens. Dit heeft als gevolg dat de focus van consumenten meer ligt op speculatie dan op daadwerkelijke gameplay.

Hij verwacht echter dat de game-ervaring van zulke games snel zal verbeteren. Volgens Matsubara is het slechts een kwestie van tijd voordat blockchain games gewaardeerd zullen worden om hun gameplay.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie