Juwelier Tiffany & Co lanceert exclusief CryptoPunk NFT product

icon-nft
NFT nieuws
Juwelier Tiffany & Co lanceert exclusief CryptoPunk NFT product

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Het luxejuwelenbedrijf Tiffany & Co. wil haar eerste stappen in de non-fungible token (NFT) sector zetten. Zij willen zelf NFT’s verkopen aan CryptoPunk bezitters. Deze NFT zal de houders de mogelijkheid geven om een gepersonaliseerde ketting te laten maken van hun CryptoPunk. Tiffany zal voor deze kettingen verscheidene diamanten en edelstenen gebruiken.   

Deze actie begon toen Alexandre Arnault zijn CryptoPunk #3167 omtoverde naar een fysieke ketting, die hij daarna op social media deelde. 

250 NFTiffs beschikbaar

Uit een aankondiging van de juwelier bleek dat ze in totaal 250 NFT’s, ook wel NFTiffs genoemd, beschikbaar gaan maken als onderdeel van een gelimiteerde campagne. CryptoPunk houders krijgen de mogelijkheid om een van deze 250 NFTiffs te kopen, met een maximum van drie per persoon. Met deze NFT kunnen ze dus een gepersonaliseerde ketting laten maken.

Elke NFT zal worden verkocht voor 30 ethereum (ETH), ofwel ongeveer €50.000. In deze prijs zit de NFT ketting en het leveren ook inbegrepen. Tiffany & Co. heeft hard haar best gedaan om de juiste edelstenen voor alle 87 kenmerken en 159 kleuren van de 10.000 verschillende CryptoPunks te vinden waardoor ze perfect op hun digitale tegenhanger moet lijken. De ketting zal ongeveer 3 cm bij 2 tot 3 cm groot worden. 

Elke ketting zal minimaal 30 edelstenen en diamanten bevatten. Daarnaast is elke ketting voorzien van een unieke gravering van het nummer van de CryptoPunk. Tevens krijgen houders een digitale versie van de ketting met een certificaat van echtheid.

De verkoop voor de NFTiffs zal op vrijdag 5 augustus om 16:00 beginnen voor de gebruikers die in aanmerking komen. Met deze actie wil Tiffany & Co de eerste stappen in de Web3 sector zetten om een nieuwe generatie aan klanten binnen te krijgen.

1 april crypto grap

Echter is dit niet de eerste stap voor Tiffany in de cryptocurrency sector. Het bedrijf heeft dit jaar voor 1 april TiffCoins aangekondigd. Hoewel dit uiteindelijk geen digitale coins bleken te zijn, maar echter gouden munten, kregen we wel een voorproefje van de crypto ambities van de juwelier.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie