Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 07:04

Kanye West wil dat je stopt met vragen naar NFT

icon-nft
NFT nieuws
Kanye West wil dat je stopt met vragen naar NFT

Foto: Tinseltown / Shutterstock.com

Kanye West, de wereldberoemde rapper, heeft blijkbaar niets met non-fungible tokens, oftewel NFT’s. Dat maakte hij afgelopen nacht bekend via de sociale mediawebsite Instagram.

NFT’s zijn een bepaalde soort cryptocurrency waarvan elke token uniek is. Dat opent de deuren voor nieuwe toepassingen. Een populaire toepassing die in 2021 explodeerde was het idee om kunst te koppelen aan deze unieke tokens zodat ze kunnen fungeren als een soort digitaal echtheidsbewijs.

Vorig jaar explodeerde deze NFT markt en veel beroemde artiesten verkopen inmiddels hun muziek, kunst en (digitale) merchandise als NFT. Dat geldt vooralsnog niet voor Kanye West. Hij maakte afgelopen nacht via Instagram duidelijk dat hij zich voorlopig niet met NFT’s zal bemoeien:

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

“Stop met vragen”

“Mijn focus ligt op het bouwen van echte producten in de echte wereld. Echt eten. Echte kleren. Echt onderdak. Vraag me niet om een verdomde NFT te doen. Vraag het me later.

Stop met me te vragen om NFT’s te doen. Ik ga voorlopig niet medeondertekenen. Ik zit nu niet op die trend. Ik maak muziek en producten in de echte wereld.”

Aldus West. Uit zijn reactie is te lezen dat de bekende rapper wellicht bergen aan verzoeken ontvangt omtrent NFT’s.  Alhoewel hij klinkt alsof hij er niets mee wil te maken hebben, lijkt hij toch een kiertje open te laten met “voorlopig” en “vraag het me later.”

Ondertussen hebben populaire artiesten als Eminem, Steve Aoki, Grimes, Kings of Leon, Snoop Dogg, Don Diablo en nog veel meer. Veel van deze artiesten kochten ook NFT’s uit beruchte collecties zoals de Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks.

OpenSea, de populairste NFT marktplaats sinds de zomer, brak afgelopen maand weer records qua volume. Toch zien we de stijgende populariteit van NFT ook gepaard gaan met een stijging in kritiek. Lang niet iedereen is even enthousiast over deze ontwikkeling.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie