Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 07:04

Kanye West wil dat je stopt met vragen naar NFT

icon-nft
NFT nieuws
Kanye West wil dat je stopt met vragen naar NFT

Foto: Tinseltown / Shutterstock.com

Kanye West, de wereldberoemde rapper, heeft blijkbaar niets met non-fungible tokens, oftewel NFT’s. Dat maakte hij afgelopen nacht bekend via de sociale mediawebsite Instagram.

NFT’s zijn een bepaalde soort cryptocurrency waarvan elke token uniek is. Dat opent de deuren voor nieuwe toepassingen. Een populaire toepassing die in 2021 explodeerde was het idee om kunst te koppelen aan deze unieke tokens zodat ze kunnen fungeren als een soort digitaal echtheidsbewijs.

Vorig jaar explodeerde deze NFT markt en veel beroemde artiesten verkopen inmiddels hun muziek, kunst en (digitale) merchandise als NFT. Dat geldt vooralsnog niet voor Kanye West. Hij maakte afgelopen nacht via Instagram duidelijk dat hij zich voorlopig niet met NFT’s zal bemoeien:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Stop met vragen”

“Mijn focus ligt op het bouwen van echte producten in de echte wereld. Echt eten. Echte kleren. Echt onderdak. Vraag me niet om een verdomde NFT te doen. Vraag het me later.

Stop met me te vragen om NFT’s te doen. Ik ga voorlopig niet medeondertekenen. Ik zit nu niet op die trend. Ik maak muziek en producten in de echte wereld.”

Aldus West. Uit zijn reactie is te lezen dat de bekende rapper wellicht bergen aan verzoeken ontvangt omtrent NFT’s.  Alhoewel hij klinkt alsof hij er niets mee wil te maken hebben, lijkt hij toch een kiertje open te laten met “voorlopig” en “vraag het me later.”

Ondertussen hebben populaire artiesten als Eminem, Steve Aoki, Grimes, Kings of Leon, Snoop Dogg, Don Diablo en nog veel meer. Veel van deze artiesten kochten ook NFT’s uit beruchte collecties zoals de Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks.

OpenSea, de populairste NFT marktplaats sinds de zomer, brak afgelopen maand weer records qua volume. Toch zien we de stijgende populariteit van NFT ook gepaard gaan met een stijging in kritiek. Lang niet iedereen is even enthousiast over deze ontwikkeling.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie