Kevin Schijven Kevin Schijven
10/03/2022 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 17:06

LimeWire is terug en lanceert een NFT marktplaats

icon-nft
NFT nieuws
LimeWire is terug en lanceert een NFT marktplaats

Foto: Immersion Imagery/Shutterstock

Wie herinnert zich LimeWire nog? Het was twintig jaar geleden een zeer populair programma om bestanden met elkaar te delen.

LimeWire werd echter vooral gebruikt om illegaal muziek te downloaden. De peer-to-peer (P2P) filesharing dienst moest in 2010 stoppen nadat het een rechtszaak had verloren met de Recording Industry Association of America (RIAA).

Maar LimeWire is blijkbaar weer terug! Het is alleen niet wat je wellicht verwacht. De nieuwe eigenaren gaan namelijk niet het oorspronkelijke P2P programma terugbrengen, maar een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT) lanceren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT marktplaats gericht op muziek

Deze NFT marktplaats zal vooral gericht zijn op de kunst- en muziekwereld. De nieuwe eigenaren, Paul en Julian Zehetmayr, hebben blijkbaar iets goed te maken:

“LimeWire keert terug als platform voor artiesten, niet tegen ze. Op LimeWire gaat het grootste deel van de inkomsten rechtstreeks naar de artiest, en we zullen samenwerken met makers om volledige flexibiliteit, eigendom en controle over hun inhoud mogelijk te maken.”

Toch blijft het frappant dat de nieuwe eigenaren LimeWire terugbrengen. De dienst had een beruchte reputatie; het programma zat destijds ook nog eens vol met spyware. De oorspronkelijke oprichter moest een boete van maar liefst $105 miljoen betalen in 2011 voor copyright infringements, oftewel schending van auteursrechten.

Toch heeft LimeWire blijkbaar al meerdere deals met grote artiesten gesloten uit de muziekindustrie. Wie dit zijn, is echter nog onbekend. Ook gaat LimeWire samenwerken met Algorand (ALGO) voor het creëren van NFT’s tegen lage kosten.

In tegenstelling tot andere NFT marktplaatsen worden de prijzen niet in crypto, maar in Amerikaanse dollars weergegeven. Gebruikers kunnen namelijk ook met fiatvaluta en hun creditcards direct de NFT’s kopen. Een samenwerking met Wyre moet dat mogelijk maken.

LimeWire is van plan om de nieuwe NFT marktplaats in mei te lanceren. Tot slot zijn de nieuwe eigenaren ook van plan om volgend jaar een eigen token uit te brengen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie