‘Minten’ van NFT’s haalde dit jaar al $2,7 miljard op

icon-nft
NFT nieuws
'Minten' van NFT's haalde dit jaar al $2,7 miljard op

Foto: SergeyBitos/Shutterstock

Nansen, een blockchain data platform, heeft onlangs door middel van een marktonderzoek laten weten hoeveel geld er in de non-fungible token (NFT) markt omgaat. Uit het rapport bleek dat er meer dan 963.000 ether (ETH), goed voor $2,7 miljard, aan NFT’s zijn gemint in de eerste zes maanden van 2022. Op OpenSea zijn de meeste NFT’s gemint en was daarom de grootste marktplaats.

In totaal waren er 1,088 miljoen wallets op het Ethereum netwerk betrokken bij het minten in deze periode. Ter vergelijking zien we dat er voor $107 miljard aan NFT’s gemint is op de BNB Chain (de blockchain van Binance) en $77 miljoen op Avalanche. Hier werden in totaal 236.800 unieke wallets gebruik over de twee blockchains. Alleen al op 22 mei waren er 69 NFT collecties uitgebracht. Dit zorgde ervoor dat het minting volume op die dag al meer dan 120.000 ETH was.

Gratis NFT projecten waren het populairst

In totaal zijn er in deze periode 28.986 NFT collecties op de Ethereum blockchain gemaakt in deze periode. 50% van deze bijna 29.000 projecten waren projecten die gratis te minten waren.

Bijna twee derde van de projecten waar wel ETH voor betaald moest worden om te minten, kostte minder dan 5 ETH. Toch hadden 140 collecties meer dan 1.000 ETH opgehaald door het minten. De top vijf NFT collecties op Ethereum waren goed voor 8,4% van het totale volume. De populairste collecties zijn Pixelmon-Generation 1, Moonbirds, VeeFriends Series 2, Genesis Box en World of Women Galaxy.

Onduidelijk waar het opgehaalde geld naartoe ging

Ongeveer de helft van het geld dat is opgehaald met deze NFT projecten bleef hangen in het project. Dit terwijl de andere helft naar wallets is verstuurd die niet in het beheer waren van bedrijven. Helaas kon Nansen niet precies achterhalen naar wie deze transacties werden overgemaakt. Hierdoor is het dus niet volledig duidelijk wat er met het opgehaalde geld is gebeurd na het minten van deze collecties.

NFT community Crypto Insiders

Onlangs is er in de Discord omgeving van Crypto Insiders een non-fungible token afdeling geopend. In deze community praten alle leden hier over verschillende NFT’s. Crypto Insiders is echter nog opzoek naar een NFT expert. Ben jij een NFT expert of wil je meer leren over NFT’s? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie