Kevin Schijven Kevin Schijven
19/04/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2022 13:04

Moonbird NFT’s stijgen 650% in waarde, pas op voor oplichters

icon-nft
NFT nieuws
Moonbird NFT's stijgen 650% in waarde, pas op voor oplichters

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Er is een nieuwe non-fungible token (NFT) collectie die momenteel de wereld van de NFT’s lijkt te veroveren. Ditmaal gaat het niet om een stel verveelde apen, maar om zogeheten “Moonbirds.”

Moonbirds is een collectie van 10.000 unieke plaatjes of tokens, zoals de beruchte CryptoPunks en de Bored Ape Yacht Club. Ditmaal gaat het om zogenaamde ‘pixel avatars’ van uiltjes.

Het nieuwe NFT project lanceerde van het weekend. De NFT’s konden gekocht worden voor ongeveer 2,5 ethereum (ETH) per stuk, toen ongeveer $7.700 waard. Enkele dagen later ligt de bodemprijs, oftewel de gemiddelde minimum verkoopprijs al op 19 ETH, ter waarde van bijna $58.000. Dat is een stijging van maar liefst 650%.

DappRadar meldt dat een aantal Moonbirds ondertussen al zelfs voor 130 ETH of meer zijn verkocht, ter waarde van zo’n $400.000.

Ook het handelsvolume van de Moonbirds haalde deze week het volume van alle andere NFT project in, zelfs die van BYAC, meldt oprichter Kevin Rose, gebaseerd op data van CryptoSlam:

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar
Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan - verkoop start dit jaar

Pas op voor oplichters in NFT wereld

De meeste NFT projecten zien niet dit soort succes. Dat succes heeft echter ook een donkere kant. Het blijkt namelijk dat oplichters massaal toeslaan. Naar verluidt zijn op Twitter talloze geverifieerde accounts gehackt. De oplichters doen zich vervolgens voor alsof ze onderdeel zijn van het Moonbirds project om zo geld af te troggelen van argeloze slachtoffers.

Het blijkt dat zelfs het Twitteraccount van Levi Sanders, de zoon van Berne Sanders, de bekende Amerikaanse politicus werd gehackt. De naam van het account werd veranderd naar “Moonbird.” Ook het recente succes van BYAC en de Apecoin (APE) ging gepaard met veel oplichting. Wees dus zeer voorzichtig met dit soort taferelen. Houd er ook rekening mee dat deze hoge prijzen mogelijk het gevolg zijn van speculatie en het zeer onzeker is of deze ook zo hoog blijven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie