Kevin Schijven Kevin Schijven
19/04/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2022 13:04

Moonbird NFT’s stijgen 650% in waarde, pas op voor oplichters

icon-nft
NFT nieuws
Moonbird NFT's stijgen 650% in waarde, pas op voor oplichters

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Er is een nieuwe non-fungible token (NFT) collectie die momenteel de wereld van de NFT’s lijkt te veroveren. Ditmaal gaat het niet om een stel verveelde apen, maar om zogeheten “Moonbirds.”

Moonbirds is een collectie van 10.000 unieke plaatjes of tokens, zoals de beruchte CryptoPunks en de Bored Ape Yacht Club. Ditmaal gaat het om zogenaamde ‘pixel avatars’ van uiltjes.

Het nieuwe NFT project lanceerde van het weekend. De NFT’s konden gekocht worden voor ongeveer 2,5 ethereum (ETH) per stuk, toen ongeveer $7.700 waard. Enkele dagen later ligt de bodemprijs, oftewel de gemiddelde minimum verkoopprijs al op 19 ETH, ter waarde van bijna $58.000. Dat is een stijging van maar liefst 650%.

DappRadar meldt dat een aantal Moonbirds ondertussen al zelfs voor 130 ETH of meer zijn verkocht, ter waarde van zo’n $400.000.

Ook het handelsvolume van de Moonbirds haalde deze week het volume van alle andere NFT project in, zelfs die van BYAC, meldt oprichter Kevin Rose, gebaseerd op data van CryptoSlam:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pas op voor oplichters in NFT wereld

De meeste NFT projecten zien niet dit soort succes. Dat succes heeft echter ook een donkere kant. Het blijkt namelijk dat oplichters massaal toeslaan. Naar verluidt zijn op Twitter talloze geverifieerde accounts gehackt. De oplichters doen zich vervolgens voor alsof ze onderdeel zijn van het Moonbirds project om zo geld af te troggelen van argeloze slachtoffers.

Het blijkt dat zelfs het Twitteraccount van Levi Sanders, de zoon van Berne Sanders, de bekende Amerikaanse politicus werd gehackt. De naam van het account werd veranderd naar “Moonbird.” Ook het recente succes van BYAC en de Apecoin (APE) ging gepaard met veel oplichting. Wees dus zeer voorzichtig met dit soort taferelen. Houd er ook rekening mee dat deze hoge prijzen mogelijk het gevolg zijn van speculatie en het zeer onzeker is of deze ook zo hoog blijven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie