Erik Juffermans Erik Juffermans
16/01/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2023 16:00

NFT crypto influencer verliest alles via Google advertentie

icon-nft
NFT nieuws
Binance beschuldigd van het stelen van NFT met AI idee

Foto: Alexander Sviridov/Shutterstock

Een bekende non-fungible token (NFT) influencer op Twitter is het slachtoffer geworden van een hack. “NFT God”, het pseudoniem op Twitter, maakte dit gisteren in een serie tweets bekend. Hij zou op een Google advertentie hebben geklikt waarmee hackers toegang kregen tot onder andere zijn persoonlijke crypto wallets. Hij schrijft dat hij een “levensveranderend deel” van zijn nettowaarde kwijt is:

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Mutant Ape NFT en ethereum kwijt

Alex, zoals NFT God ook genoemd wordt, kwam een paar uur later erachter dat iets niet klopte. Twee van zijn Twitteraccounts werden namelijk gebruikt om phishing berichten te tweeten. Binnen enkele minuten wist hij de tweets te verwijderen, maar het is niet bekend of het al tot meer slachtoffers leidde.

Daar bleef het echter niet bij. Vervolgens werd zijn grote angst werkelijkheid. De hackers hebben ook zijn Opensea wallet leeg gehaald. De buit was 19 ethereum (ETH), een Mutant Ape NFT met een geschatte waarde van minimaal 16 ETH en nog een scala aan andere cryptocurrencies. Het gaat dus in totaal om minimaal $55.000 die hij kwijt is. 

NFT God heeft zelf een deel van de verantwoordelijkheid op zich genomen. Volgens hem is hij slordig geweest met het beveiligen van zijn wallet. Hoewel hij gebruik maakte van een hardware wallet, had hij hem zo geconfigureerd dat de hackers gemakkelijk toegang kregen.

Malafide Google ads

Dit is niet de eerste keer dat advertenties van Google mede verantwoordelijk zijn voor crypto misdaden. Op 12 januari waarschuwde cybersecurity bedrijf Cyble al voor malware die werd verspreid met Google advertenties.

https://twitter.com/AuCyble/status/1613540441026084864

Google geeft zelf aan dat het “samenwerkt met betrouwbare adverteerders en partners om de verspreiding van malware te voorkomen.” Daarnaast meent Google dat het “unieke technologie gebruikt om malware te detecteren.”

Gevaar kan in een klein hoekje zitten, dat geldt ook voor crypto land. Wees alert en op je hoede voor malware en phishing pogingen. Hackers zijn namelijk zeer actief en blijven nieuwe manieren bedenken om crypto te stelen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie