Wessel Kersting Wessel Kersting
16/05/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2022 16:04

NFT verkoper maakt pijnlijke fout, verkoopt dure Ape voor slechts $200

icon-nft
NFT nieuws
NFT verkoper maakt pijnlijke fout, verkoopt dure Ape voor slechts $200

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Het mooie aan de blockchain is dat er geen centrale partij tussen de twee partijen die een transactie doen zit. Dit kan echter ook weer een flink nadeel zijn op het moment dat je een verkeerde transactie doet aangezien er dan niemand is die de transactie kan terugdraaien. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de eigenaar van een non-fungbile token (NFT).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ape #6462 wordt voor slechts $200 verkocht

Zondag tweette Boredapebot, een Twitter account dat de verkoop van NFT’s uit de Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie bijhoudt, dat Ape #6462 onlangs is verkocht voor slechts 200 USDC, ofwel $200.

Er zijn natuurlijk mensen die zeggen dat $200 alsnog veel is voor een plaatje van een aap, echter zijn NFT’s uit de BAYC een van de duurste en meest prestigieuze NFT’s die er zijn. De minimale prijs die je voor een zo’n plaatje van een aap zou betalen is 101 ethereum (ETH), ofwel bijna $206.000. Ape #6462 was ook een van de meest zeldzame apes die er zijn omdat hij verschillende zeldzame accessoires aan had zoals een ketting gemaakt van botten, een pizza en een helm.

Het zou dus kunnen dat de verkoper dacht dat hij een aanbod van 200 ETH, ongeveer $400.000, kreeg, in plaats van $200. Deze verkoop zou dan ook meteen betekenen dat de verkoper van de aap een korting van 99,9% heeft gegeven.

Advertisement

Belastingontduiking?

Waar de ene denkt dat het allemaal per ongeluk is gegaan denkt de ander dat er meer achter zit. Zo werd er al genoemd dat het mogelijk gedaan was om belasting te vermijden, of een manier om een schenking te doen zonder schenkbelasting te hoeven betalen.

Het is namelijk opvallend dat deze NFT een aantal keer is verkocht voor ongeveer 2 ETH, $7.000 op het moment van de transactie. De aap is ook volgens haar geschiedenis vijf keer van eigenaar gewisseld.

Daarnaast is te zien dat het account op OpenSea, de NFT marktplaats, van de verkoper deze maand nog is aangemaakt en dat het bod van $200 binnen een aantal minuten nadat het geplaatst was, al werd geaccepteerd.

https://twitter.com/boredapebot/status/1525751114427256833

Hoewel het allemaal erg verdacht lijkt, is dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In het verleden werd er een andere ape ook al eens verkocht voor slechts $54.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement