Thom Derks Thom Derks
05/12/2022 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2022 15:30

TIMEX komt met exclusieve collectie van 500 Bored Ape NFT horloges

icon-nft
NFT nieuws
TIMEX komt met exclusieve collectie van 500 Bored Ape NFT horloges

Foto: mundissima/Shutterstock

De gelukkige eigenaren van een NFT uit de Bored Ape Yacht Club (BYAC) collectie krijgen binnenkort de mogelijkheid om hun kostbare bezit in de vorm van een horloge van TIMEX om hun pols te hangen. TIMEX is een samenwerking gestart met de BYAC gemeenschap om 500 horloges uit te brengen met de afbeelding van een Bored Ape of Mutant Ape op de wijzerplaat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen goedkope horloges

De horloges van TIMEX moeten uiteindelijk voor 2.500 dollar per stuk over de toonbank gaan. Geïnteresseerden kunnen de horloges naar wens samenstellen. Zo is het mogelijk om een eigen kast, band en graveringen te kiezen voor het horloge.

De verkoop van de horloge-NFTs van TIMEX is vandaag begonnen. Je kunt ze kopen voor ongeveer 2 ethereum (ETH) per stuk, wat neerkomt op een prijs van rond de 2.500 tot 2.600 dollar. Over twee weken krijgen de eigenaren de kans om de horloges op de website van TIMEX samen te stellen.

Ieder fysiek exemplaar komt ook met een digitaal equivalent in de vorm van een NFT. Ze komen overigens niet op tijd voor de feestdagen. Het plan van TIMEX is om de horloges in het tweede kwartaal van 2023 naar de kopers te sturen. “TIMEX doet hiermee zijn intrede in de wereld van Web3”, aldus Shari Fabiani, de vicepresident marketing bij het horlogemerk.

Advertentie

Tijdwaarnemer van de Metaverse

Vorige maand benoemde TIMEX zichzelf nog tot de “tijdwaarnemer van de metaverse”, met de onthulling van een collectie in Fortnite. De samenwerking met de Bored Ape Yacht Club is tot stand gekomen via Josh Ong en CryptoVonDoom, twee leden van de gemeenschap.

“Als onderdeel van de OG Bored Ape gemeenschap, is het dope om samen te werken met de OGs uit de horlogewereld”, aldus VonDoom in reactie op de aankondiging van de samenwerking.

De voorverkoop van de horloges vond plaats tijdens een evenement voor de Ape-gemeenschap waar alleen genodigden welkom waren. Het evenement in kwestie vond plaats tijdens Art Basel in Miami op vrijdag.

Het evenement vertegenwoordigde de continue opkomst van NFTs als merknamen in de wereld van kunst en mode. Op het evenement waren al enkele exclusieve horloges van TIMEX met Bored Apes te zien.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie