Redactie Redactie
14/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 17:00

Unieke NFT van Rembrandt’s zelfportret op de Delfts Blauwe Nacht Wacht te koop

icon-nft
NFT nieuws
Reloj Nocturno Azul de Delft: Autorretrato NFT de Rembrandt vendido

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

De wereld van kunst is door de komst van NFT’s in een rap tempo aan het digitaliseren. De Delfts Blauwe Nachtwacht is het eerste project van het Art Attainment-initiatief, een NFT-kunstcollectief dat liefhebbers van geschiedenis, kunst en NFT’s bij elkaar brengt. 

Het meesterwerk is inmiddels gedigitaliseerd en wordt aangeboden als NFT. Er is bij de digitalisering volgens de Metamorfoze richtlijnen gewerkt. Metamorfoze is het programma wat internationaal gebruikt wordt voor het behoud van het papieren erfgoed en is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief. De richtlijnen worden gebruikt voor het digitaliseren van foto’s, schilderijen en technische tekeningen in de hoogst mogelijke kwaliteit. 

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat is de Delfts Blauwe Nacht Wacht?

De Delfts Blauwe Nacht Wacht van Art Attainment is een van de bekendste kunststukken van Nederland. Het is beroemd over de hele wereld en wordt gezien als een ultiem meesterwerk. Het meesterwerk is te bewonderen bij het Royal Delft museum in Delft.

Echter, door de inzet van Art Attainment zal de DBNW echter ook buiten dit museum te bezichtigen zijn. Zij hebben het kunstwerk in 480 de originele tegels onderverdeeld en elk van deze tegels zal worden verkocht in de vorm van NFT’s.

Rembrandt’s zelfportret?

Er wordt gezegd dat Rembrandt ook zichzelf (gedeeltelijk) heeft afgebeeld op het schilderij, maar er is nooit bewijs geleverd van deze bewering.

Dit zelfportret van Rembrandt is zo uniek dat de volledige tegel aangeboden wordt als één enkele NFT. Alle andere NFT’s zullen in een verhouding 1:3 in de verkoop worden aangeboden.

De veiling vindt plaats op NFT-marktplaats OpenSea en zal in totaal vijf uur duren. Degene met het hoogste bod aan het einde van de veiling zal er vandoor gaan met een extreem bijzondere NFT. Het bieden zal beginnen tegen een prijs van 0,25 ETH. Volg Delft Blue Night Watch op Twitter voor meer informatie over deze veiling.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie