Wessel Kersting Wessel Kersting
23/06/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2022 05:01

Uniswap neemt Genie over en betreedt wereld van NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: AF11std/Shutterstock

De gecentraliseerde crypto exchange Uniswap heeft in het verleden een aantal dingen binnen de non-fungible token (NFT) sector gedaan. Zij begonnen in 2019 met Unisocks, waarbij ze verschillende liquiditeits pools opende voor NFT’s die ondersteund werden door echte fysieke activa. Ook heeft Uniswap ooit aangegeven dat NFT’s een belangrijke gateway naar Web3 is in plaats van het aparte ecosysteem van Ethereum’s (ETH) ERC20.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Uniswap zet volgende stap in NFT wereld

Nu heeft de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap weer een nieuwe stap gezet in de NFT sector. Zij heeft namelijk onlangs aangekondigd dat zij de NFT-marktplaats verzamelaar Genie hebben overgenomen. Uniswap zei dat deze stap een belangrijk onderdeel is bij hun missie om universeel eigendom en uitwisseling op haar platform te creëren.

Uniswap zal hiermee dus NFT’s op haar platform gaan aanbieden die gebruikers kunnen kopen. Als eerst zal dit mogelijk worden gemaakt op de Uniswap web applicatie, en later worden er ook verschillende API’s en widgets ontwikkeld die gebruikers of bedrijven kunnen toepassen op hun website.

Advertentie

Genie maakt naam met NFT marktplaats

Genie heeft een naam voor zichzelf gemaakt door het eerste NFT marktplaats verzamelaar te zijn die een manier biedt waarbij gebruikers nieuwe NFT’s kunnen ontdekken, kopen en verkopen via verschillende marktplaatsen. Genie geeft aan gebruikers de mogelijkheid te geven om NFT’s in bundels te kopen op alle grote marktplaatsen in een enkele transactie en hier 40% op gaskosten kunnen besparen

Uniswap heeft in een aankondiging aangegeven de kennis te gebruiken die zij hebben opgedaan bij het bouwen van gedecentraliseerde finance (DeFi) producten.

Deze stap van Uniswap komt in een goede periode. Op de markt is te merken dat verschillende metaverse projecten en bedrijven hard groeien ondanks de rest van de markt die juist daalt.

Crypto gaming en game gerelateerde NFT’s laten ook een duidelijke groei zien. Deze producten zijn natuurlijk gewoon te gebruiken ondanks een dalende cryptocurrency markt. We zullen altijd gamers blijven hebben die geïnteresseerd zijn in nieuwe game gerelateerde technieken. Het zal interessant zijn om te zien hoe Uniswap hierop in wil spelen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie