Wessel Kersting Wessel Kersting
23/06/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2022 05:01

Uniswap neemt Genie over en betreedt wereld van NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: AF11std/Shutterstock

De gecentraliseerde crypto exchange Uniswap heeft in het verleden een aantal dingen binnen de non-fungible token (NFT) sector gedaan. Zij begonnen in 2019 met Unisocks, waarbij ze verschillende liquiditeits pools opende voor NFT’s die ondersteund werden door echte fysieke activa. Ook heeft Uniswap ooit aangegeven dat NFT’s een belangrijke gateway naar Web3 is in plaats van het aparte ecosysteem van Ethereum’s (ETH) ERC20.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uniswap zet volgende stap in NFT wereld

Nu heeft de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap weer een nieuwe stap gezet in de NFT sector. Zij heeft namelijk onlangs aangekondigd dat zij de NFT-marktplaats verzamelaar Genie hebben overgenomen. Uniswap zei dat deze stap een belangrijk onderdeel is bij hun missie om universeel eigendom en uitwisseling op haar platform te creëren.

Uniswap zal hiermee dus NFT’s op haar platform gaan aanbieden die gebruikers kunnen kopen. Als eerst zal dit mogelijk worden gemaakt op de Uniswap web applicatie, en later worden er ook verschillende API’s en widgets ontwikkeld die gebruikers of bedrijven kunnen toepassen op hun website.

Advertentie

Genie maakt naam met NFT marktplaats

Genie heeft een naam voor zichzelf gemaakt door het eerste NFT marktplaats verzamelaar te zijn die een manier biedt waarbij gebruikers nieuwe NFT’s kunnen ontdekken, kopen en verkopen via verschillende marktplaatsen. Genie geeft aan gebruikers de mogelijkheid te geven om NFT’s in bundels te kopen op alle grote marktplaatsen in een enkele transactie en hier 40% op gaskosten kunnen besparen

Uniswap heeft in een aankondiging aangegeven de kennis te gebruiken die zij hebben opgedaan bij het bouwen van gedecentraliseerde finance (DeFi) producten.

Deze stap van Uniswap komt in een goede periode. Op de markt is te merken dat verschillende metaverse projecten en bedrijven hard groeien ondanks de rest van de markt die juist daalt.

Crypto gaming en game gerelateerde NFT’s laten ook een duidelijke groei zien. Deze producten zijn natuurlijk gewoon te gebruiken ondanks een dalende cryptocurrency markt. We zullen altijd gamers blijven hebben die geïnteresseerd zijn in nieuwe game gerelateerde technieken. Het zal interessant zijn om te zien hoe Uniswap hierop in wil spelen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie