Timo Bult Timo Bult
11/10/2022 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 11:10

Van Gogh stichting lanceert unieke NFT collectie, zo zien ze eruit

icon-nft
NFT nieuws
Van Gogh stichting lanceert unieke NFT collectie, zo zien ze eruit

Afbeelding gemaakt door AI

De Van Gogh Sites Foundation (VGSF) heeft gisteren een non-fungible token (NFTcollectie gelanceerd. Met de collectie brengt de stichting verschillende monumenten in Brabant in digitale vorm naar verzamelaars. De NFT’s moeten vooral mensen in Azië in aanraking laten komen met het erfgoed van de bekende schilder Vincent van Gogh.

NFT’s zijn terug – Cryptopunks worden voor recordbedragen verkocht
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s van Van Gogh’s boombladeren

De stichting heeft in samenwerking met Appreciator.io uit Hong Kong, Van Gogh Brabant en Tomas Concept + Creation een collectie van ‘Fine NFT’s’ ontwikkeld. De NFT’s bestaan uit 3D-geprinte boombladeren van bomen die bij 39 Van Gogh monumenten in Brabant staan. Deze bladeren worden in digitale vorm als NFT op de blockchain vertegenwoordigd.

Zo is het eerste boomblad een 3D-print afkomstig van de plek waar de setting voor het bekende schilderij de aardappeleters plaatsvond, aan de Gerwenseweg 4 in Nuenen om precies te zijn. De NFT bestaat uit een animatie van het blad met daarachter het bekende schilderij.

Naast het digitale kunstwerk worden eigenaren ook certificaathouder van een aandeel van de Van Gogh Sites NV. Deze organisatie investeert in Van Gogh erfgoed met als doel het erfgoed van Van Gogh te onderhouden en in aanraking te laten komen met de jeugd, waaronder in Azië:

“De Fine NFT bereikt een jonge Aziatische doelgroep voor wie Europees cultureel erfgoed normaliter buiten het aandachtsgebied blijft. […] Na lancering in Azië, zullen Fine NFTs ook in Europa en de Verenigde Staten worden geïntroduceerd.”

NFT’s helpen stichting met nieuwe inkomsten

Steeds meer organisaties en bedrijven lanceren eigen NFT-collecties, waaronder PostNL. Een van de redenen hiervan is dat het een unieke manier biedt om een stukje van iets aan verzamelaars te geven, in digitale vorm. Daarnaast biedt het een nieuwe inkomstenbron.

Voor de VGSF is dat natuurlijk fijn aangezien zij het erfgoed van Van Gogh onderhouden. Van elke versie wordt een vooraf bepaalde hoeveelheid NFT’s uitgegeven. Afhankelijk van de editie variëren de prijzen van 750 tot 10.000 dollar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie