Timo Bult Timo Bult
11/10/2022 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2022 11:10

Van Gogh stichting lanceert unieke NFT collectie, zo zien ze eruit

icon-nft
NFT nieuws
Van Gogh stichting lanceert unieke NFT collectie, zo zien ze eruit

Afbeelding gemaakt door AI

De Van Gogh Sites Foundation (VGSF) heeft gisteren een non-fungible token (NFTcollectie gelanceerd. Met de collectie brengt de stichting verschillende monumenten in Brabant in digitale vorm naar verzamelaars. De NFT’s moeten vooral mensen in Azië in aanraking laten komen met het erfgoed van de bekende schilder Vincent van Gogh.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

NFT’s van Van Gogh’s boombladeren

De stichting heeft in samenwerking met Appreciator.io uit Hong Kong, Van Gogh Brabant en Tomas Concept + Creation een collectie van ‘Fine NFT’s’ ontwikkeld. De NFT’s bestaan uit 3D-geprinte boombladeren van bomen die bij 39 Van Gogh monumenten in Brabant staan. Deze bladeren worden in digitale vorm als NFT op de blockchain vertegenwoordigd.

Zo is het eerste boomblad een 3D-print afkomstig van de plek waar de setting voor het bekende schilderij de aardappeleters plaatsvond, aan de Gerwenseweg 4 in Nuenen om precies te zijn. De NFT bestaat uit een animatie van het blad met daarachter het bekende schilderij.

Naast het digitale kunstwerk worden eigenaren ook certificaathouder van een aandeel van de Van Gogh Sites NV. Deze organisatie investeert in Van Gogh erfgoed met als doel het erfgoed van Van Gogh te onderhouden en in aanraking te laten komen met de jeugd, waaronder in Azië:

“De Fine NFT bereikt een jonge Aziatische doelgroep voor wie Europees cultureel erfgoed normaliter buiten het aandachtsgebied blijft. […] Na lancering in Azië, zullen Fine NFTs ook in Europa en de Verenigde Staten worden geïntroduceerd.”

NFT’s helpen stichting met nieuwe inkomsten

Steeds meer organisaties en bedrijven lanceren eigen NFT-collecties, waaronder PostNL. Een van de redenen hiervan is dat het een unieke manier biedt om een stukje van iets aan verzamelaars te geven, in digitale vorm. Daarnaast biedt het een nieuwe inkomstenbron.

Voor de VGSF is dat natuurlijk fijn aangezien zij het erfgoed van Van Gogh onderhouden. Van elke versie wordt een vooraf bepaalde hoeveelheid NFT’s uitgegeven. Afhankelijk van de editie variëren de prijzen van 750 tot 10.000 dollar.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie