Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
20/04/2024 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 18:46

Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren

icon-nft
NFT nieuws
Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren

Foto: Anastassiya Bezhekeneva/Shutterstock

Galactic Entertainment Publishing is een recent opgerichte speluitgever en heeft zijn intrede gemaakt in de entertainmentsector van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Als eerste onderneming van het moederbedrijf Galactic Group, heeft deze nieuwe entiteit het innovatieve spel PlanetQuest in ontwikkeling sinds 2022.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

PlanetQuest

PlanetQuest, hoewel nog niet officieel gelanceerd, heeft al een indrukwekkende gebruikersbasis opgebouwd met meer dan 300.000 verbonden wallets. Opvallend is dat meer dan 200.000 van deze wallets ten minste één non-fungible token (NFT) van PlanetQuest bevatten, wat duidt op een sterke vroege betrokkenheid en interesse in het spel.

Het doel van PlanetQuest is om een meeslepende wereld te bieden die is geïnspireerd op het ‘Star Wars’-universum. Spelers kunnen in deze fictieve wereld eigenaar worden van digitale objecten zoals ruimteschepen en planeten. Deze NFT’s kunnen vervolgens worden gebruikt, verkocht of verhandeld binnen het spel.

Galactic heeft plannen om het universum van het spel verder uit te breiden met gerelateerde media, waaronder romans, stripboeken en nog een extra spel.

Advertentie

Een team van veteranen

Het team achter het ambitieuze project bestaat uit veteranen uit de industrie. Werknemers hebben onder andere een verleden bij Activision-Blizzard, Disney en Epic. Bij die bedrijven hebben ze onder andere aan films gewerkt zoals The Batman en Avengers alsook welbekende games zoals Fortnite en Call of Duty.

Het team van Galactic Group heeft een unieke aanpak. Zo werkt het direct vanaf de start samen met fans om het sci-fi universum te creëren. Deze interactieve benadering is volgens de Chief Creative Officer van het bedrijf, Jon McCoy, een primeur in de branche.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nog een lange weg voor crypto gaming adoptie

Web3 gaming blijft een groeiende niche binnen de blockchain markt, maar worstelt nog steeds met het bereiken van brede acceptatie. Volgens Jason Lau, Chief Innovation Officer (CIO) bij crypto exchange OKX, zijn er nog belangrijke stappen nodig om dit doel te bereiken.

Lau benadrukt het belang van educatie over de voordelen van Web3 technologie voor gamers. Ondanks samenwerkingen, zoals die tussen OKX en Immutable, om het Web3 gaming ecosysteem te versterken, blijft grootschalige adoptie uit. Deze partnerschappen richten zich op het verhogen van de betrokkenheid door het ontwikkelen van hoge kwaliteit en boeiende games die de unieke mogelijkheden van Web3 benutten.

Met projecten zoals GameFi launchpads en integraties met het Ethereum (ETH) netwerk, hoopt OKX meer gamers aan te trekken en de voordelen van blockchain in gaming verder te verspreiden.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending NFT nieuws

Solana krijgt nieuwe concurrent voor OnlyFans na miljoeneninvestering
Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
'Stem op Trump als je voor crypto bent' - Trump maakt opvallende draai
‘Stem op Trump als je voor crypto bent’ – Trump maakt opvallende draai
Advertentie