Ivo Melchers Ivo Melchers
25/02/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2023 16:00

Whale verkoopt 1.010 NFT’s: grootste NFT dump ooit

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Blue Planet Studio

Volgens data van Nansen was non-fungible token (NFT) whale Jeffrey Hwang – in de volksmond bekend als Machi Big Brother – verantwoordelijk voor de grootste NFT dump ooit. In totaal heeft hij in een tijdsbestek van 48 uur 1.010 NFT’s verkocht voor 11.680 ETH. Tegen de huidige ethereum koers heeft dat een waarde van $18.688.000.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Mega NFT dump

Dit liet Andrew Thurman van Nansen weten middels een thread op Twitter. De verkoop omvatte onder andere 90 Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s, 191 Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT’s en 308 Otherdeed NFT’s.

Machi Big Brother kocht echter tevens 991 NFT’s terug waarbij Thurman enkele mogelijkheden schetst waarom hij dit doet. Het zou kunnen zijn dat hij hiermee hoopt meer BLUR-tokens te verdienen in een zogeheten airdrop.

Blur is een NFT-marktplaats die in oktober 2022 werd gelanceerd. Inmiddels heeft het OpenSea in weten te halen wat betreft handelsvolume. Onlangs kon je in het NFT nieuws lezen dat OpenSea de strijd is aangegaan met Blur door tijdelijk af te zien van zijn marktplaatsvergoedingen. Blur brengt sinds zijn lancering namelijk al geen transactiekosten in rekening.

Op 14 februari begon Blur met de eerste ronde van airdrops aan de community. De grootte van de airdrop hing af van de betrokkenheid van de gebruikers op het platform en de op Ethereum-gebaseerde NFT-handelsactiviteit.

Op 17 februari gaf blockchain-analyseplatform Arkham Intel aan dat Machi 1,8 miljoen BLUR had ontvangen die hij voor een totaal van $1,3 miljoen wist te verkopen.

Op 22 februari stuurde het team achter Blur een tweet de wereld in waarin het bekendmaakte dat het binnenkort $300 miljoen aan BLUR-tokens zal airdroppen in een tweede ronde.

Populaire NFT collecties dalen in waarde

Data van NFT Price Floor laat zien dat de floor prices zijn gekelderd van de meest populaire NFT collecties die op de markt zijn gebracht door de NFT whale. De bodemprijzen van BAYC, MAYC en Otherdeed NFT’s zijn respectievelijk met 7,77%, 9,2% en 8,16% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie