Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2022 06:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 06:39

WikiLeaks verkoopt Julian Assange NFT voor $52 miljoen aan crypto community

icon-nft
NFT nieuws
WikiLeaks verkoopt Julian Assange NFT voor $52 miljoen aan crypto community

Foto: Richard Frazier / Shutterstock.com

AssangeDAO, een nieuwe zogenaamde decentralized autonomous organization (DAO), is een groep fans van de beruchte klokkenluider en WikiLeaks oprichter Julian Assange. De organisatie heeft op 9 februari een veiling gewonnen voor een non-fungible token (NFT). Het gaat om een bod van maar liefst $52 miljoen!

In de strijd om zijn vrijlating, had de groep maar liefst 17.422 ethereum (ETH) opgehaald bij meer dan 10.000 bijdragers, ter waarde van zo’n $54 miljoen. Vervolgens werd 16.593 ETH, ter waarde van ongeveer $52 miljoen, gebruikt om een NFT te kopen van Assange.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Clock & Censored NFT

Het gaat om de NFT “Clock” uit de collectie “Censored.” Deze NFT collectie werd in samenwerking gemaakt met Pak, een digitale kunstenaar. De 16.593 ETH was het maximale bedrag dat de groep kon bieden tijdens de veiling. De opbrengsten van de verkoop gaan naar een fonds ter ondersteuning van Assange’s verdediging in zijn rechtszaak omtrent uitlevering aan de Verenigde Staten.

Assange zit inmiddels al drie jaar lang in een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk. De VS wil hem aanklagen voor spionage, maar het publiek is het daar niet mee eens. Enkele bekende namen uit de cryptocurrency industrie deden aan de werving mee, zoals Jesse Powell, CEO van cryptocurrency-exchange Kraken, Martin Köppelmann, oprichter van Gnosis en Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum.

Het initiatief werd pas een week geleden gestart door Assange’s verloofde en advocaat Stella Moris samen met zijn broer Gabriel Shipton. De Clock NFT is een digitale klok die de dagen aftelt dat Assange al vastzit. Verder bestaat de Censored collectie uit 28.000 berichten waarvan NFT’s zijn gemaakt. Deze zijn te zien op de NFT marktplaats OpenSea, maar ze op het moment van schrijven zijn nog gecensureerd.

Ten slotte heeft AssangeDAO ook een eigen token, genaamd Justice. Deze crypto is nu verhandelbaar via gedecentraliseerde cryptocurrency-exchanges (DEX) als Uniswap. Klik hier voor meer recent NFT nieuws!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie