Rico Engelbarts
24/10/2018 18:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2018 18:19

Albanië wil crypto-vriendelijke regelgeving invoeren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
albanie_wil_crypto_vriendelijke_regelgeving_invoeren

De Albanese overheid geeft aan van plan te zijn nieuwe regelgeving betreffende cryptocurrencies in te gaan voeren, zo meldt het lokale nieuwsbron Tirana Times op 22 oktober.
De overheid hoopt dat het land hiermee een crypto-vriendelijke hub wordt waar geïnvesteerd kan worden in technologische innovatie en banen gecreëerd kunnen worden in de financieel-technologische sector.
Edi Rama, minister-president van Albanië, sprak over de regelgeving tijdens een openingsceremonie van een nieuwe pijplijn die Kaspisch gas vervoerd naar Europa:

Als onderdeel van onze inspanningen om nieuwe markten te openen en nieuwe kansen te creëren voor goedbetaalde banen en gekwalificeerde mensen…, onderzoeken we de mogelijkheid om een ​​regelgevingskader voor cryptocurrency in te stellen[…] en het opzetten van een middelpunt voor innovatieve financiële markten, dat open staat voor elk land, onafhankelijk van ontwikkelingsniveau.

Voorlopig werken we aan en beoordelen we het opstellen van een regelgevingskader. Dit na een grondige analyse en studie. Als de resultaten bevredigend zijn, zullen we het zelfs buiten Albanië promoten, en zijn we bereid om een hub te worden voor tal van potentiële investeerders die zich willen inzetten voor deze revolutie van wereldwijde financiën.

Aldus de premier. De beslissing om de regelgeving in te voeren voor een crypto-vriendelijke hub staat haaks op het standpunt dat de Albanese centrale bank (ACB) het afgelopen jaar had ingenomen. De bank leek, tot dusver, fel tegen crypto te zijn en waarschuwde investeerders continu voor de gevaren van crypto-investeringen. Ervin Koçi, hoofd, van de Albanese financiële toezichthouder, zei in een eerder interview met Tirana Times:

Natuurlijk kunnen er in Albanië individuen of bedrijven zijn die online investeren in bedrijven die zich buiten Albanië bevinden, die initial coin offerings (ICO’s) aanbieden, maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze alle risico’s dragen en verantwoordelijk zijn voor hun eigen keuzes bij het maken van een dergelijke investering.

Albanië voegt zich hiermee toen aan de lijst van kleinere Europese landen die dergelijke investeringen doen om een financiële technologische hub te worden voor blockchain en cryptocurrencies. Malta, Gibraltar en Zwitserland zijn Albanië al voor gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie