Timo Bult Timo Bult
12/02/2021 08:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2021 08:22

Algemeen verbod op bitcoin (BTC) en altcoins komt eraan in India, stelt overheidsofficial

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Algemeen verbod op bitcoin (BTC) en altcoins komt eraan in India, stelt overheidsofficial

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat wetgevers in India een nieuw wetsvoorstel hebben ingediend. Het zou voornamelijk bedoeld zijn om een basis te leggen voor een crypto uitgegeven door de centrale bank in India. Er bestond echter de angst dat er een verbod op “private cryptocurrencies” zou worden ingevoerd. Die angst lijkt nu realiteit te gaan worden.
Een anonieme bron die claimt een official van het Indiase ministerie van Financiën te zijn, vertelt namelijk aan Bloomberg dat het land werkt aan een algemeen verbod op crypto. Alles wat met crypto te maken heeft zou dan verboden worden, inclusief transacties met buitenlandse cryptocurrency exchanges.
Het verbod zal niet van de een op de andere dag worden ingevoerd. Hodler’s, mensen die crypto vasthouden voor de lange termijn, krijgen drie tot zes maanden de tijd om hun crypto te verkopen. Het verbod zal worden ingevoerd omdat cryptocurrencies niet worden gesteund door de centrale bank van het land; de Reserve Bank of India (RBI).
Het is uiteraard slecht nieuw voor de crypto-bedrijven in India. De CEO van Unocoin, een grote exchange, stelt dat het geen zin meer zal hebben om in het land zaken te doen als het verbod er komt:

“Als de overheid doorgaat met het verbieden van alle cryptocurrencies, behalve degene die door de staat wordt gesteund, heeft het geen zin om onze activiteiten in India voort te zetten. Maar we zullen moeten afwachten.”

De Indiase overheid heeft een ingewikkelde relatie met crypto. Het voerde in 2018 namelijk ook al een algemeen verbod in. Toen mochten banken in het land geen zaken doen met crypto-bedrijven. Dit verbod werd vorig jaar teruggedraaid. Nu ziet het er dus weer somber uit voor Bitcoiners in het land.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie