Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Amerikaanse postdienst overweegt gebruik van blockchain in aanloop naar presidentiële verkiezingen

De United States Postal Service (USPS), de Amerikaanse postdienst, overweegt wellicht het toepassen van blockchain-technologie. Dat blijkt uit een patent ingediend bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO) gepubliceerd op 13 augustus.

Politieke oorlog

De Amerikaanse postdienst is momenteel een hot topic in de Amerikaanse politiek. Vanwege het coronavirus (COVID-19) wordt verwacht dat er bij aankomende presidentiële verkiezen veel gebruik gemaakt zal worden van het stemmen via de post.

- Advertentie -

President Trump maakt zich hier zorgen om. Hij noemt het systeem fraudegevoelig en zegt dat massaal stemmen via de post “catastrofaal” zou zijn. Ondertussen loopt de post enorme vertraging op bij de USPS. Dat begon toen Trump een nieuwe directeur aanstelde die zware bezuinigingen doorvoerde.

De Democraten beschuldigen Trump ervan dat hij de boel bewust saboteert. Stemmen via de post zou namelijk in Trumps nadeel kunnen uitvallen. Nancy Pelosi, voorzitter van het huis van Afgevaardigden, noemt het “schande” dat Trump er alles aandoet om de post vertragen. Oud president Obama noemt het ongekend en raadt mensen aan tijdig te stemmen. Er wordt gesproken van een politieke oorlog in Washington omtrent de postdienst.

Blockchain

Blockchain-technologie zou hier wellicht een uitkomst kunnen zijn. Het patent van de USPS stelt verschillende nieuwe systemen voor. In een van de voorstellen zouden kiezers een papieren stemformulier thuis ontvangen met een unieke code erop. Deze code kan men met een mobiele telefoon scannen en vervolgens moet de kiezer zijn of haar identiteit verifiëren.

De kiezer kan dan hun stem digitaal doorgeven. Het systeem zou de identiteit van de kiezer beschermen door de stemmen en ID-gegevens van elkaar apart te houden. De stemmen worden vervolgens opgeslagen op een blockchain waardoor de gegevens onveranderbaar worden.

Toch bestaan er ook onderzoeken die melden dat digitaal stemmen, zelfs met behulp van blockchain-technologie, alsnog verre van feilloos is. Ook lijkt het patent meer op een brainstormsessie van ideeën dan een daadwerkelijk plan van implementatie. De USPS ziet in elk geval voordelen van het gebruik van blockchain-technologie, maar het ziet er echter niet naar uit dat een van deze voorstellen nog voor de aankomende verkiezingen zal worden toegepast.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.198,85 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.198,85 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...