Rico Engelbarts
15/07/2018 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:38

Bank of Thailand kijkt nog eens naar verschillende toepassingen blockchain

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De directeur van de Bank of Thailand, dr. Veerathai Santiprabhob, heeft gezegd dat de bank blockchain-technologie overweegt voor verschillende toepassingen tijdens een toespraak op de Bloomberg ASEAN Business Summit op 12 juli.
Santiprabhob verklaarde dat de centrale bank zich specifiek focust op de toepassing van blockchain voor grensoverschrijdende betalingen, financiering van de supply chain en de verificatie van documenten. Dit wordt uitgevoerd binnen het “Maatwerk voor Innovatie” (regulatory sandbox) van de bank. Hierover zei Santiprabhob:

De sandbox dient als platform voor financiële instellingen en FinTech-bedrijven om nieuwe technologieën en operationele normen te testen in een veilige omgeving, voordat de producten en services voor het grote publiek beschikbaar worden.

Volgens dr. Santiprabhob zou het gebruik van blockchain voor grensoverschrijdende betalingen “de regionale financiële connectiviteit verbeteren en soepelere financiële diensten tussen verschillende landen mogelijk maken”.
De directeur van de Bank of Thailand ziet blockchain ook een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van fraude en het beschermen van financiële informatie:

De toepassing van moderne technologieën zoals biometrie en blockchain kan helpen om financiële informatie te beschermen en het aantal en de omvang van frauduleuze activiteiten verminderen.

In juni had de Bank of Thailand ook al een onderzoek naar een aantal toepassingen in het bankwezen afgerond, waaronder het “Project Inthanon”. Bij dit project werkt de Bank of Thailand samen met andere banken om een nieuwe manier van interbancaire afwikkeling te ontwikkelen, met behulp van de Central Bank Digital Currency (CBDC’s). Hierover zei Santiprabhob vorige maand tijdens een financiële top in Singapore het volgende:

Net als voor andere centrale banken geldt is ons doel niet om CBDC onmiddellijk in gebruik te nemen, maar om het potentieel en de implicaties te onderzoeken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie