Timo Bult Timo Bult
16/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2019 14:45

Bermuda accepteert belastingbetalingen met stablecoin USD Coin (USDC) in aanloop naar bredere acceptatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bermuda accepteert belastingbetalingen met stablecoin USD Coin (USDC) in aanloop naar bredere acceptatie

De financiële dienstverlener Circle heeft aangekondigd dat zijn stablecoin, USD Coin (USDC), vanaf nu gebruikt kan worden voor het betalen van belasting op Bermuda. Dit blijkt uit een persverklaring die op 16 oktober met Cointelegraph werd gedeeld.
Volgens de mede-oprichter van Circle, Jeremy Allaire, onderzoekt de overheid van de eilandengroep die onder het Verenigd Koninkrijk valt ook het gebruik van “andere door de dollar-gesteunde stablecoins en gedecentraliseerde finance-protocollen en diensten.” Allaire legt in de persverklaring uit:

Bermuda’s Premier heeft vandaag een bredere aankondiging gedaan over het omarmen van stablecoins als de toekomst van het financiële systeem, met een focus op innovaties in fintech die waarde kunnen leveren, niet alleen voor Bermudians, maar ook wereldwijd via een bedrijf dat is gelicentieerd onder hun Digital Asset Business Act.

Circle ontving zo’n vergunning van de overheid van Bermuda, ook wel een “Class F” vergunning genoemd onder de Digital Assets Business Act (DABA) die in 2018 werd ingevoerd. Volgens Circle is het ’s werelds eerste cryptocurrency exchange en wallet-provider die de vergunning ontving. De nieuwe wet biedt volgens Allair een belangrijk wettelijk kader dat andere landen in wereld zou kunnen inspireren:

Dankzij de DABA is Bermuda een van de eerste landen ter wereld die een alomvattend regelgevingskader voor digitale valuta en op digitale activa gebaseerde producten en diensten creëert, inclusief licenties voor bedrijven die betalingssystemen gebruiken die stabiele munten gebruiken. Het zal interessant zijn om te zien hoe andere regeringen op deze fundamentele innovatie zullen reageren.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie