Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2020 07:04

Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) handel en cryptocurrency mining wellicht binnenkort legaal in Pakistan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Pakistan gaat wellicht binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) alsmede crypto-mining legaliseren. Een wetsvoorstel hiervoor is al unaniem aangenomen in een van de vier provincies van het land. Dat kondigt Sumera Shams, lid van de Khyber Pakhtunkhwa (KP) Assembly, op 2 december aan:

De vergadering van Khyber Pakhtunkhwa heeft anoniem mijn resolutie over Cryptocurrency & Crypto-mining aangenomen. Pakistan maakt inderdaad vorderingen in de richting van digitalisering om met de wereld te kunnen concurreren. Een pluim voor Zia Ullah Bangash en Ch Fawad Hussain voor hun harde werk en toewijding in de sector.

Aldus Shams. Bitcoin en andere digitale valuta zijn sinds 2018 verboden in Pakistan, maar het lijkt er dus op dat de kans groot is dat daar binnenkort verandering in komt.
De centrale bank van het land, de State Bank of Pakistan (SBP), ontkent echter dat crypto ooit verboden was en dat de bank alleen een negatief advies uitbracht die banken en financiële instituties afraadde crypto aan te bieden. Toch was een tweetal eerder dit jaar opgepakt voor bitcoin-mining.
Waqar Zaka, CEO van de Technology Movement Pakistan een bekende crypto voorstander in het land, zegt het volgende over het wetsvoorstel:

Eén provincie gedaan, nog drie te gaan, KPK-bezoek leverde vruchtbare resultaten op. Nu ga ik naar Punjab, Baluchistan om deze wetten goedgekeurd te krijgen voor crypto. De technologiebeweging van Pakistan produceert al resultaten voordat ze aan de verkiezingen deelnemen.

Naar verluidt staat in het nieuwe wetsvoorstel dat digitale valuta waarschijnlijk papiergeld zullen vervangen in de toekomst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie